Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja14426.08.2024 

5854-2024 (02 06 00)

Menojen ja hyvityslaskujen hyväksymisvaltuudet kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa 1.9.2024 alkaen

Talouspäällikkö Johanna Korpikoski 22.8.2024:

Turun kaupungin hallintosäännön 80 §:n 1 mom. mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. 80 §:n 2 mom. mukaan hankintavaltuudet omaavat viranhaltijat päättävät myös irtaimen omaisuuden luovuttamisesta hankintavaltuuksiensa puitteissa, ellei erikseen ole toisin päätetty tai määrätty.

Hallintosäännön 80 §:n 3 mom. mukaan kansliapäällikkö ja palvelujohtaja asettavat alaistensa oikeudet hyväksyä hankintaehdotus, ostotilaus, muistio, kululasku tai myyntilaskun hyvitys, jotka pohjautuvat asianomaisen palvelukokonaisuuden toimielimen tai viranhaltijan tekemiin hankintapäätöksiin taikka yhteishankintapaikkoihin.

​Edellä mainitun mukaisesti esitetään kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kustannuspaikkojen menojen hyväksymisvaltuudet liitteen 1 mukaisesti. Liitteen välilehdellä on kuvattu muutokset kustannuspaikkojen käyttövaltuuksiin organisaatiotasoittain sekä hyväksymisrajoihin edelliseen päätökseen nähden.

Tämän päätöksen olisi tarkoituksenmukaista olla voimassa toistaiseksi, kunnes käytöstä tehdään korvaava päätös.

Liite 1​​Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kustannuspaikkojen määrärahojen käyttövaltuudet ja hyväksymisrajat 1.9.2024

Kaupunkiympäristöjohtaja on 9.12.2022 § 364 päättänyt hyvityslaskujen hyväksymisvaltuuksista kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa. Hyväksymisvaltuudet koskevat kaupungin tekemiä hankintoja ja kaupungin pankkitileiltä suoritettavia maksuja.

​Hallintosäännön 47 § 1 mom. 15 kohdan mukaan palvelujohtaja päättää palvelukokonaisuudelle kuuluvat muut asiat, ellei laista, hallintosäännöstä tai muusta päätöksestä muuta johdu. Kaupungin voimassa olevien myyntisaatavien laskutus- ja perintäohjeiden (kansliapäällikkö 16.6.2022 § 219) 9. kohdan mukaan hyvityslasku on asianmukaisesti hyväksyttävä toimivaltaisen viranhaltijan toimesta.

Liitteen mukaiset muutokset tulevat voimaan 1.9.2024 alkaen lakipalveluiden ja palkkasaatavien hyvityslaskujen hyväksyjiin. Päätös on tarkoituksenmukaista olla voimassa toistaiseksi, kunnes asiasta tehdään korvaava päätös.

Liite 2​​​​Hyvityslaskujen hyväksyjät kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa 1.9.2024 alkaen

​Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​​Päätin hallintosäännön 47 §:n perusteella myöntää kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kustannuspaikkojen käyttövaltuudet liitteen 1 mukaisesti. Menon hyväksyjän tulee noudattaa hallintosäännön 80 §:n määräyksiä hankintojen ja muiden taloudellisten sitoumusten tekemisestä sekä irtaimen omaisuuden luovuttamisesta.

Liitteessä mainituilla viranhaltijoilla on, ellei laista, hallintosäännöstä ja/ tai hallinnonjärjestämispäätöksestä tai muusta päätöksestä muuta johdu, menojen hyväksymisen lisäksi oikeus tehdä päätöksiä kaupungin sitoumuksista kustannuspaikan määrärahojen ja edellä mainittujen määräysten puitteissa. Liitteessä mainittujen viranhaltijoiden varahenkilöillä on vastaavat hankintavaltuudet heidän toimiessaan tässä tehtävässä.

Tämä päätös korvaa 14.3.2024 § 49 tehdyn käyttövaltuuspäätöksen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kustannuspaikkojen hyväksymisoikeuksien osalta ja on voimassa 1.9.2024 alkaen toistaiseksi.

Lisäksi päätin hyväksyä kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hyvityslaskujen hyväksyjät 1.9.2024 alkaen liitteen 2 mukaisesti. Tämä päätös korvaa kaupunkiympäristöjohtajan päätöksen 9.12.2022 § 364.

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedKonsernihallinto, yhteiset palvelut
tiedLounais-Suomen jätehuoltolautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta
tiedAlppi Annika
tiedAntola Anne
tiedBergström Pia
tiedHelin Mari
tiedHovi Christina
tiedJaakkola Marjo
tiedJokiniemi Terhi
tiedJorasmaa Lauri
tiedJärvi Susanne
tiedKeskikastari Paula
tiedKorpela Essi
tiedKorte Sirpa
tiedLaine Mika
tiedLappi Jyrki
tiedLempiäinen Antti
tiedLinden Anri
tiedLinnakoski Kari
tiedMäenpää Jukka
tiedNorava Maija
tiedPanschin Suvi
tiedPeltonen Risto
tiedSalmelainen Leena
tiedSjövall Olli
tiedSuonpää Kimmo
tiedSuurjärvi Laura
tiedUtriainen Kaisa


Liitteet:

Kypa § 144
Liite 1:Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kustannuspaikkojen määrärahojen käyttövaltuudet ja hyväksymisrajat 1.9.2024
Liite 2:Hyvityslaskujen hyväksyjät kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa 1.9.2024 alkaen