Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, luvat ja valvonta 
Valvontajohtaja926.08.2024 

5008-2024 (01 01 01)

Terveystarkastajan (vak. nro 390086) viran täyttäminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 23.8.2024:

Luvat ja valvonnan palvelualueen ympäristöterveyden vastuualueella on terveystarkastajia, joiden tehtäviin kuuluu joko elintarvikelain tai terveydensuojelulain mukaisten tehtävien valvonta. Terveydensuojelun yksikköön sijoittuvien terveystarkastajien tehtäviin kuuluu lakisääteinen terveysvalvonta painopisteenä terveydensuojelulain mukainen valvonta. Terveystarkastaja antaa myös ohjausta ja neuvontaa terveydensuojeluvalvonnan asiakkaille sekä valmistelee vastuualueen viranhaltijapäätöksiä ja -lausuntoja muun muassa rakennus- ja lupalautakunnalle. Rekrytoitavan terveystarkastajan pääasiallinen tehtävä on asumisterveysvalvonta siihen liittyvine tarkastuksineen.

Turun kaupungissa on ollut 18.6.-26.7.2024 haettavana toistaiseksi voimassa oleva terveystarkastajan virka (vak. nro 390086). Viran kelpoisuusvaatimuksena on elintarvikelain (297/2021) 32 §:n sekä terveydensuojelulain (763/1994) 7 §:n mukainen pätevyys. Viran tehtäväkohtainen palkka on 3 585,90 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 34 hakijaa, joista kaikki täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella viisi hakijaa, joista yksi peruutti hakemuksensa haastattelukutsun saatuaan. Hänen tilalleen valittiin toinen haastateltava. Haastatteluun kutsutut henkilöt olivat Jenni Haapaniemi, Jasmina Karkama, Minna Salonen, Reeta Valve ja Emmi-Lotta Virta. Henkilöt haastattelivat valvontajohtaja Leena Salmelainen ja johtava terveystarkastaja Jaana Annunen.

​Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin. Viidestä haastatellusta neljä on ollut Turun ympäristöterveydessä myös töissä, joten arvioinnissa oli heidän osaltaan mahdollista huomioida työskentelyä terveydensuojelun vastuualueella.

​Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että FM Minna Salosella on terveydensuojelun terveystarkastajan virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Salonen on filosofian maisteri, pääaineenaan ympäristötiede ja -teknologia. Salosen ansioiksi katsottiin erityisesti henkilökohtaiset ominaisuudet haastavien asiakastilanteiden hoitamisessa muita hakijoita monipuolisempi kokemus terveystarkastajan eri työtehtävistä.

​Kokonaisarvioinnin perusteella Salonen katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi terveystarkastajan virkaan.

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen (kaupunkiympäristöjohtaja 28.5.2024 § 100) 53 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että, että palvelualueiden johtajat ottavat omien palvelualueidensa muun henkilöstön vastuualueiden päälliköitä lukuun ottamatta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Päätös​​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan terveystarkastajan virkaan (vak. nro 390086) 1.11.2024 alkaen FM Minna Salosen sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Minna Salonen voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. ​

Leena Salmelainen

valvontajohtaja

​Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoSalonen Minna
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedAnnunen Jaana
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedHovi Christina
tiedNurmi Päivi


Liitteet:

Kypaluva § 9
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkko-julkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)