Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30427.08.202412

5825-2024 (02 05 00)

Arvonlisäverokannan muutoksesta johtuva vierasvenesataman hinnaston päivitys

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään päätettäväksi vierasvenesataman hinnaston päivittäminen arvonlisäverokannan muutoksen johdosta.

Kylk § 304

Kaupunkirakentaminen, viherympäristö, maatilaintarkastaja Timo Sirkiä 19.8.2024:

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 1.9.2024 alkaen. Nykyinen arvonlisävero on 24 prosenttia tuotteen verottomasta hinnasta. Arvonlisävero nousee 1.9 alkaen 25,5 prosenttiin verottomasta hinnasta. Uutta arvonlisäverokantaa tullaan soveltamaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia.

Verohallinnon ohjeen mukaan tavaran toimitushetki ja palvelun suorittamisen ajankohta ratkaisee, mitä verokantaa käytetään. Tavaran myynnin arvonlisävero kohdistetaan yleensä sille verokaudelle, jonka aikana tavara on toimitettu eli luovutettu ostajan haltuun. Palvelun myynnin arvonlisävero kohdistetaan sille verokaudelle, jonka aikana palvelu on suoritettu. Jos palvelun suorittaminen on kesken silloin, kun verokanta muuttuu, sovelletaan palvelun päättymisajankohdan verokantaa. Palvelu on suoritettu, kun se on asiakkaan käytettävissä.

Edellä kuvattu arvonlisäverokannan muutos aiheuttaa tarpeen päivittää vierasvenesataman 12.12.2023 § 419 hyväksyttyä hinnastoa.

Vierasvenesataman hinnat päätetään vuosittain. Vierasvenesatama on avoinna toukokuusta syyskuuhun. Sataman palvelut kuuluvat yleiseen verokantaan ja vierasvenesataman paikan vuokrahintaan sisältyy sähkö-, vesi-, jäte-, septi-, internet-, suihku ja saunan käyttöoikeus. Palveluntuottaja hoitaa palvelut ja hän saa vuokran itselleen. Palveluntuottaja ei toivo palveluiden hintoja nostettavaksi, vaan haluaa säilyttää nykyiset hinnat. Koska kyse ei ole kaupungille tulevasta tulosta, lautakunnalle esitetään, nykyisten hintojen säilyttämistä palveluntuottajan toiveen mukaisesti kuitenkin siten, että hinnat sisältävät uuden arvonlisäverokannan mukaisen arvonlisäveron 25,5 % arvonlisäveron.

veneen leveys

hinnat € vrk, sis. alv 25,5 %

varausmaksu

8 €

0–4 m veneet

33 €

yli 4 m veneet

37 €

 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

 

Ehdotus:        Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä edellä olevat vierasvenesataman hinnat vuodelle 2024.

Lisäksi lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, viherympäristön kunnossapito
tiedSuomela Sari