Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö10522.08.2024 

5679-2024 (02 08 00)

Liikenneselvityksen tilaaminen aiheesta "Liikkumisen kehittäminen Turun keskustaan"

Liikennesuunnittelu, liikenneinsinööri Jaana Mäkinen

Keskustan liikennesuunnitelman osana teetetään liikenneselvitys, jonka tarkoituksena on kehittää liikenneverkollisia periaatteita kuljettaessa Turun keskustaan ja sen ohi. Liikennesuunnittelun vastuualue on pyytänyt liikenneselvityksen laatimisesta puitejärjestelysopimuksen mukaisen tarjouksen WSP Finland Oy:ltä.

Työssä tarkastellaan autoliikenteen kapasiteettia keskustaa ympäröivillä pääkaduilla sekä sisääntulokaduilla, sekä joukkoliikenteen viivekohtia näiden katuosuuksien liittymissä. Tavoitteena on vähentää läpiajoa, sekä etsiä keinoja, joilla ajoneuvoliikenteen ja etenkin joukkoliikenteen pullonkauloja saataisiin helpotettua. Samalla tarkastellaan nykyisten ja mahdollisten tulevien pysäköintilaitosten saavutettavuutta, ja näihin kohdistuvan autoliikenteen sujuvuutta liikenneverkolla. Työssä tehdään toimenpide-ehdotuksia kapasiteetin parantamiseksi nykyisillä katualueilla tai liikenteen siirtämiseksi keskustaa kiertäville reiteille, kuitenkin niin että kestävän liikkumisen edellytyksiä ei heikennetä.

Liite 1​WSP Finland Oy:n tarjous

Liikennesuunnittelupäällikkö Maija Norava:

Päätös​Päätin tilata liikenneselvityksen ”Liikkumisen kehittäminen Turun keskustaan” WSP Finland Oy:ltä kattohintaan 37​ 550 euroa (alv 0 %) 8.8.2024 päivätyn tarjouksen mukaisesti.

Maija Norava

liikennesuunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoWSP Finland Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypalisu § 105
Liite 1:WSP Finland Oy:n tarjous