Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta30227.08.202410

14812-2022 (02 05 00)

Arvonlisäverokannan muutoksesta johtuva paikkatietoaineistojen hinnaston päivitys

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään päätettäväksi paikkatietoaineistojen hinnaston päivitystä arvonlisäverokannan muutoksen takia.

Kylk § 302

Kaupunkiympäristö, kaupungingeodeetti Laura Suurjärvi 8.8.2024:

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 1.9.2024 alkaen. Nykyinen arvonlisävero on 24 prosenttia tuotteen verottamasta hinnasta ja 1.9. alkaen se tulee nousemaan on 25,5 prosenttiin verottomasta hinnasta. Uutta arvonlisäverokantaa tullaan soveltamaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia.

Verohallinnon ohjeen mukaan tavaran toimitushetki ja palvelun suorittamisen ajankohta ratkaisee, mitä verokantaa käytetään. Tavaran myynnin arvonlisävero kohdistetaan yleensä sille verokaudelle, jonka aikana tavara on toimitettu eli luovutettu ostajan haltuun. Palvelun myynnin arvonlisävero kohdistetaan sille verokaudelle, jonka aikana palvelu on suoritettu. Jos palvelun suorittaminen on kesken silloin, kun verokanta muuttuu, sovelletaan palvelun päättymisajankohdan verokantaa. Palvelu on suoritettu, kun se on asiakkaan käytettävissä.

Muutos aiheuttaa tarpeen päivittää 20.12.2022 § 500 hyväksyttyä paikkatietoaineistojen hintaa arvonlisäverokannan nousua vastaavasti. Muutoin hintoja ei ole tässä yhteydessä tarpeen korottaa.

Liitteenä 1 olevassa hinnastossa on määritelty tuotteille veroton hinta. Hinnastoon esitetään tehtäväksi tekninen korjaus, jonka mukaan tuotteista peritään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan veroprosentin mukaan. Tällöin lautakunnalle ei tarvitse tuoda uutta päätöstä joka kerta alv-kannan muuttuessa.

Selkeyden vuoksi liitteenä 1 olevassa hinnastossa esitetään myös 25,5 prosentin arvonlisäveron sisältävät hinnat. Hinnastosta voidaan julkaista kuitenkin uusi versio, mikäli arvonlisäveron osuus myöhemmin muuttuisi.

Liite 1​Paikkatietoaineistojen hinnasto 1.9.2024 alkaen

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä paikkatietoaineistoista perittävät liitteenä 1 olevan hinnaston mukaiset verottomat maksut. Lisäksi lautakunta päättää, että hintoihin lisätään aina kulloinkin voimassa olevan arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero.

Lisäksi lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, paikkatieto
tiedKaupunkiympäristö, paikkatieto ja kaupunkimittaus, asiakaspalvelu
tiedSuomela Sari


Liitteet:

Kylk § 302
Liite 1:Paikkatietoaineistojen hinnasto 1.9.2024 alkaen