Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, luvat ja valvonta 
Valvontajohtaja809.08.2024 

4189-2024 (01 01 01)

Pysäköinnintarkastajan (vak.nro 608154) viran täyttäminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 8.8.2024:

Pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamista valvoo Turussa kunnallinen pysäköinninvalvoja (valvontapäällikkö), jolla on saman lain 10 §:n mukaisesti apunaan tarpeellinen määrä pysäköinnintarkastajia. Pysäköinnintarkastajan tehtävänä on valvoa yllä mainittuja kieltoja ja rajoituksia sekä ohjata, opastaa ja neuvoa kuntalaisia ja tarvittaessa määrätä pysäköintivirhemaksuja ja muita seuraamuksia pysäköintivirheiden ja joutokäyntirikkomusten johdosta. Pysäköinnintarkastajan tehtävään sisältyy tarvittaessa myös ajoneuvonsiirtotehtäviä. Pysäköinnintarkastajan työ on sekä fyysisesti että psyykkisesti vaativaa. Kyseessä on ennen kaikkea palveluammatti, jossa ollaan paljon tekemisissä haastavien asiakaspalvelutilanteiden kanssa.

Turun kaupungissa on ollut 3. – 17.6.2024 haettavana toistaiseksi voimassa oleva pysäköinnintarkastajan virka (vak.nro 608154). Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävien hoitamiseen tarpeellinen liikennettä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen tuntemus (laki pysäköinninvalvonnasta, 12 §). Viran tehtäväkohtainen palkka on 2.386,74 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 53 hakijaa, joista 50 hakijaa täytti viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella kolme hakijaa, joista yksi ei vastannut lainkaan yhteydenottopyyntöihin. Haastatteluun kutsutut henkilöt olivat Laura Mononen ja Tuomas Myllymaa. Henkilöt haastatteli valvontapäällikkö Tommi Hietanen.

Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja koska molemmat haastatellut ovat tehneet Turussa pysäköinnintarkastajan viransijaisuutta, myös virantoimituksessa osoitettuihin taitoihin.

Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että Laura Monosella on pysäköinnintarkastajan virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Monosen ansioiksi katsottiin erityisesti itseohjautuvuus, aktiivinen työote ja valmius hoitaa tarvittaessa myös ajoneuvojen siirtoja. Mononen on viransijaisuutta hoitaessaan osoittanut, että hän hallitsee erinomaisesti asiakaspalvelun, mukaan lukien haastavat asiakaskohtaamiset.

Kokonaisarvioinnin perusteella Mononen katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi pysäköinnintarkastajan virkaan. Siltä varalta, että Mononen ei ota virkaa vastaan, tulee varasijalle nimetä Tuomas Myllymaa.

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen (kaupunkiympäristöjohtaja 28.5.2024 § 100) 53 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että palvelualueiden johtajat ottavat omien palvelualueidensa muun henkilöstön vastuualueiden päälliköitä lukuun ottamatta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Päätös​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan pysäköinnintarkastajan virkaan (vak.nro 608154) 1.9.2024 alkaen Laura Monosen sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Laura Mononen voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään. Varasijalle nimetään Tuomas Myllymaa.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Leena Salmelainen

valvontajohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoMononen Laura
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedHietanen Tommi
tiedHovi Christina
tiedNikitin Andreas


Liitteet:

Kypaluva § 8
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)