Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen 
Kaupunkirakentamisjohtaja2631.07.2024 

5249-2024 (02 08 00)

Automaattisen nopeusvalvontalaitteiston pylväiden ja koteloiden hankinta

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen, katuinsinööri Heidi Jokinen 30.7.2024:

Kaupunkiympäristötoimialalla on valmisteltu suunnitelmat 14 automattisen nopeusvalvontapisteen lisäämiseen Turkuun. Automaattisen nopeusvalvonnan järjestämisestä tehdään sopimus kaupungin ja poliisin välillä. Kaupungin vastuulle kuuluu hankkia nopeusvalvontapylväät ja kamerakotelot sekä huolehtia nopeusvalvontalaitteiston teknisestä valmiudesta. Poliisi toimittaa nopeusvalvontapisteille kameralaitteiston ja niille raportointitekniikan.

Turun Kaupunkiympäristön rakennuttaminen -yksikkö on pyytänyt Destia Oy:ltä tarjousta 14 automaattisesta nopeusvalvontalaitteiston pylväästä ja kotelosta. Poliisihallitus on kilpailuttanut yhdessä Fintraffic Tie Oy:n kanssa automaattisen nopeusvalvontalaitteiston hankinnan ja Destia Oy on valittu laitteiston toimittajaksi. Myös kaupungit hankkivat automaattisiin nopeusvalvontalaitteistoihin kuuluvat materiaalit samalta toimittajalta.

Uusien automaattisten nopeusvalvontapisteiden lisääminen sisältyy liikenneverkon toimivuuden ja turvallisuuden -hankelistalle liikenneverkon toimivuutta ja turvallisuutta parantavat -kehykseen (kaupunkiympäristöjohtaja päätöspöytäkirja 18.3.2024 § 52).

Destia Oy on antanut tarjouksen 14 uuden mallisten automaattisen valvontapisteen pylväiden ja koteloiden toimituksesta arvonlisäverottomaan 155 900,00 euron hintaan.

Uudet automaattiset nopeusvalvontapisteet toteutetaan Turkuun vuoden 2024 ja 2025 aikana.

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää:

Päätös​Päätin tilata 14 automaattisen nopeusvalvontapisteen pylväät ja kotelot3.7.2024 päivätyn tarjouksen mukaisesti Destia Oy:ltä arvonlisäverottomaan 155 900,00 euron hintaan.

Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Kimmo Suonpää

kaupunkirakentamisjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoDestia Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedJokinen Heidi


Liitteet:

Kypakrak § 26
Liite 1:Destia Oy, tarjous 3.7.2024