Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, toimitilojen rakennuttaminen 
Toimitilojen rakennuttamispäällikkö6326.07.2024 

8329-2023 (02 08 02)

Seikkailupuisto, vihreän talon peruskorjaus, rakennusurakan muutostyötarjous nro 32: Hirsirungon purkaminen RAK purkusuunnitelmien mukaisesti

Rakennuttajainsinööri Iiro Tainio 26.7.2024:

Hirsirungon huono kunto edellyttää sen purkamista, riippumatta siitä, että korjataanko se pelkka-hirsiä käyttämällä vai korvataanko se pystyrungolla. Rungon hirsistä museo on määrännyt ehjät hirret säästettäväksi ja kuljetettavaksi säilytykseen Kuralan kylämäkeen. Säästettäviä hirsiä rungossa max 20%. Hirsirungon purkamisesta on laadittu RAK suunnitelma, jota noudatetaan. Purkutyö pitää sisällään RAK suunnitelmien mukaiset purkutyönaikaiset tuennat, kattotuolien purkamisen, hirsirungon purkamisen, telinetyöt, säästettävien hirsien kuljetuksen Kuralaan, sekä jätemaksut kuljetuksineen. Purkutyöt voidaan aloittaa vasta kun rakennuslupa on saatu.

Tarkempi kustannuserittely on esitetty Ralf Ajalin Oy:n lisätyötarjouksessa.

Kohteen rakennusurakoitsija Ralf Ajalin Oy on toimittanut tilaajalle kattohinta-arvioisen lisätyötarjouksen (nro 32) summaltaan 133.883,80 euroa (alv 0%). Laskutus tarjouksessa esitetyillä yksikköhinnoilla toteuman mukaisesti.

Toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola:

Päätös​Päätin, että Seikkailupuiston Vihreän talon peruskorjauksen rakennusurakan lisätyötarjous 32 tilataan Ralf Ajalin Oy:ltä kattohinta-arviolla 133.883,80 euroa (alv 0%). Laskutus toteuman mukaan.

Anne Antola

toimitilojen rakennuttamispäällikkö

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedAntola Anne
tiedKarvinen Tanja
tiedLempiäinen Antti
tpvLilja Niklas
tiedNyberg Ari
tiedSjöberg Sari
tpvTainio Iiro


Liitteet:

Kypatoir § 63
Liite 1:Lisätyötarjous nro 32