Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet 
Infran hankesuunnittelupäällikkö118.07.2024 

5143-2024 (02 08 00)

Kupittaan sillan erikoistarkastus, työn tilaus

Kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet, infran hankesuunnittelupäällikkö Mika Laine 5.7.2024:

Kaupunkiympäristön hankesuunnitteluyksikössä tuotetaan Turun kaupungin omistamien taitorakenteiden yleis- ja erikoistarkastuksia. Taitorakennerekisterin mukaan Kupittaan sillan T-4032 erikoistarkastus on vuorossa seuraavaksi.

Kupittaan silta on tyypiltään teräsbetoninen jatkuva ulokelaattasilta. Silta on valmistunut 1994. Sillan kokonaispituus on 82,4 m ja hyödyllinen leveys 32,5 m. Rakenteen sijainnin vuoksi maastotyöt edellyttävät tilapäisiä liikennejärjestelyjä suunnitelmineen työn ajaksi.

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu on kilpailuttanut sopimuskauden aikana erikseen hankekohtaisesti sovittavien tehtävien suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut 31.12.2024 päättyvälle sopimuskaudelle. Kaupunkiympäristölautakunta on valinnut 20.12.2022 § 510 kullekin kilpailutetulle suunnittelutoimialalle puitejärjestelysopimuskonsulteiksi enintään kuusi (6) kokonaistaloudellisesti edullisinta konsulttia.​

Toimialalle 4b (SIT) siltatekniikka: yleis- ja erikoistarkastukset ja niihin liittyvä korjaussuunnittelu yksi valituista konsulteista on Sitowise Oy, jolta kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu on pyytänyt tarjousta sillan erikoistarkastuksesta.

Tehtävän tarkempi sisältö ja kustannus on esitetty konsultin tarjouksessa 3.6.2024. Konsultin tarjous on kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun näkemyksen mukaan perusteltu ja kohtuuhintainen.

Liite 1​Konsultin tarjous 3.6.2024

Päätös​Päätin, että Kupittaan sillan erikoistarkastus hankitaan Sitowise Oy:ltä puitejärjestelysopimuksen mukaisin ehdoin KSE 2013 kohdan 5.2.1 mukaan kattohintaan 53 500,00 euroa (alv 0 %), jota ei saa ylittää ilman toteutussuunnitteluyksikön suostumusta. Lisäksi totean, että suunnittelutyössä noudatetaan puitejärjestelysopimuksen mukaisia sopimusehtoja.

Kaupungin yhteyshenkilönä on hankesuunnittelupäällikkö Mika Laine

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Mika Laine

Infran hankesuunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

aoSitowise Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedCavén Pia
tiedImmonen Henri
tiedJärvi Susanne
tiedLaine Mika
tiedLehto Päivi
tiedSuonpää Kimmo
tiedTurpeinen Tuomas
tiedUrmson Robin


Liitteet:

Kypahata § 1
Liite 1:Konsultin tarjous 3.6.2024