Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, luvat ja valvonta 
Valvontajohtaja728.06.2024 

2351-2024 (01 01 01)

Valvontaeläinlääkärin (vak.nro 607166) viran täyttäminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 27.6.2024:

Valvontaeläinlääkäri on eläinten hyvinvointilain 74 §:n tarkoittama valvontaviranomainen, jonka toimialueeseen kuuluvat Turku, Raisio, Naantali ja Rusko. Eläinsuojelun varmistamiseksi Turun valvontaeläinlääkärillä on toimivalta myös Liedon yhteistoiminta-alueen valvontaeläinlääkärin toimialueella. Valvontaeläinlääkärin keskeisin tehtävä on suojella eläinten hyvinvointia viime kädessä haltuunottamalla kaltoin kohdeltuja eläimiä pois omistajiltaan. Lisäksi valvontaeläinlääkäri valvoo elintarviketurvallisuuden näkökulmasta laitoksia, jotka tuottavat eläimistä elintarvikkeita (mm. kalankasvattamot). Valvontaeläinlääkäri on työnjohdollisesti Turun kaupungin viranhaltija mutta palkkakustannukset maksaa valtio eli Lounais-Suomen aluehallintovirasto.

Turun kaupungissa on ollut 5.3.-19.3.2024 haettavana toistaiseksi voimassa oleva valvontaeläinlääkärin virka (vak.nro 607166). Viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu eläinlääkärin pätevyys. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5274,42 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 4 hakijaa, jotka kaikki täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella kaikki hakijat mutta yhtä hakijaa ei tavoitettu hakemuksessa annetuista yhteystiedoista yhteydenottopyynnöstä huolimatta. Haastatellut olivat eläinlääkärit DVM Tove Bergman, ELL Tiina Laitala ja ELL, LL Ulriika Sundell. Haastattelijoina toimivat valvontajohtaja Leena Salmelainen, vs. johtava terveystarkastaja Jari Jokinen ja valvontaeläinlääkäri Tiina Korte-Mattila. Kaikki haastatellut ohjattiin soveltuvuusarviointiin.

​Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon.

​Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että ELL Tiina Laitalalla on valvontaeläinlääkärin virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Laitalan ansioiksi katsottiin erityisesti laaja kokemus ympäristöterveydenhuollon kuntatehtävistä, laitosvalvonnasta sekä kliinisestä eläinlääkärintyöstä, vaikkakin kliinisen työn kokemuksesta on jo aikaa. Työkokemuksen lisäksi Laitala on suorittanut elintarvikehygieenikon kuulustelun, mikä on arvokas osaamislisä Turun ympäristöterveyden vastuualueelle.

​Kokonaisarvioinnin perusteella Laitala katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi valvontaeläinlääkärin virkaan. Siltä varalta, että Laitala ei ota virkaa vastaan, tulee varasijalle nimetä kokonaisarviossa toiseksi ansioituneimmaksi hakijaksi arvioitu Tove Bergman.

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen (kaupunkiympäristöjohtaja 28.5.2024 § 100) 53 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että palvelualueiden johtajat ottavat omien palvelualueidensa muun henkilöstön vastuualueiden päälliköitä lukuun ottamatta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Päätös​​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan valvontaeläinlääkärin virkaan (vak.nro 607166) 1.10.2024 alkaen ELL Tiina Laitalan sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Tiina Laitala voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään. Varasijalle nimetään DVM Tove Bergman.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. ​

Leena Salmelainen

valvontajohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoLaitila Tiina
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tpvNurmi Päivi


Liitteet:

Kypaluva § 7
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkko-julkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)