Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu 
Liikennesuunnittelupäällikkö9128.06.2024 

3262-2024 (08 00 00)

Varnankadun väliaikaisten pysäköintijärjestelyjen täydennys

Liikennesuunnittelu, Matias Virta:

Piir.nro

L 7287 007, 26.6.2024

Kadut/Alue

Varnankatu

Kaupunginosa

Pitkämäki

Sisältö ja perustelut

Varnankadulle on osoitettu liikennesuunnittelupäällikön päätöksellä (49 §, 3.5.2024) väliaikaisella pysäköintijärjestelyllä pysäköintitilaa Varnankatu 1:ssä sijaitsevan pysäköintilaitoksen saneerauksen ajaksi. Päätöksessä pysäköintitilaa on esitetty Varnankadun pohjoispuolelle jalkakäytävälle ja eteläpuolella pysäköintiaikaa on pidennetty.

Päätöksessä esitetyssä väliaikaisessa liikenteenohjaussuunnitelmassa ei ole kielletty pysäköintiä Varnankadun päässä sijaitsevalla kääntöpaikalla. Kääntöpaikalla pysäköinti kuitenkin haittaa kääntöpaikalla kääntymistä ja estää viereisten kiinteistöjen tonteille ajamista. Tämän korjaamiseksi liikenteenohjaussuunnitelmaa täydennetään lisäämällä kääntöpaikalle pysäköintikieltoalueen merkki ja vastaavasti vastakkaiseen suuntaan pysäköintikieltoalue päättyy merkki. Aluepysäköintikiellon myötä Varnankadun päässä eteläpuolella oleva pysäköinti kielletty merkki muuttuu tarpeettomaksi ja se poistetaan/piilotetaan näkyvistä väliaikaisesti.

​Muuten väliaikaisen liikenteenohjaussuunnitelman pysäköintijärjestelyt pysyvät ennallaan. Sekä aiemmin toteutetut muutokset että nyt toteutettava täydennys ovat voimassa 1.10.2024 asti.

Kaupunki ei vastaa väliaikaisten liikennemerkkien asettamisesta, vaan liikennemerkkien asettaminen, siitä aiheutuvat kustannukset sekä merkkien poistaminen ja alkuperäisen tilanteen palauttaminen ovat tilapäisen liikennemerkkimuutoksenhakijan vastuulla.

Liite 1​L 7287 007, 26.6.2024

​Liikenneinsinööri Jaana Mäkinen:

Päätös​Päätin hyväksyä Varnankadun väliaikaiset pysäköintijärjestelyt liikenteenohjaussuunnitelman liitteen 1 mukaisesti. Samalla päätin, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen sen lainvoimaiseksi tuloa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Jaana Mäkinen

liikenneinsinööri

liikennesuunnittelupäällikön varahenkilö

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Isännöintitalo Oy
tiedKaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedLeimu Mikko


Liitteet:

Kypalisu § 91
Liite 1:L 7287 007, 26.6.2024