Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, liikkumispalvelut 
Joukkoliikennepalvelujohtaja1020.06.2024 

4847-2024 (02 08 00)

Turun digitaalisen opastamisen konsulttiselvitys

Turun digitaalisen opastamisen konsulttiselvitys

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, projektikoordinaattori Eetu Sonck ja hankintapalvelun osuus projektipäällikkö Tapani Järvinen 19.6.2024:

Hankinnan tausta

Digitaalisen opastamisen tarve nousee Turussa esille useissa yhteyksissä ja siihen liittyviä kokeiluja on toteutettu vuosien varrella useita eri hankkeiden ja projektien yhteydessä. Jo vuonna 2008 on tehty ensimmäisiä suunnitelmia erityisesti matkailijoille suunnattuun mobiiliopastamiseen. CitySherpa 2.0 -hankkeen tavoitteena oli matkailijan Turku kokemuksen laajentaminen mobiileilla palveluilla. Kokemuksen alkaessa jo ennen matkaa kotona, ainutlaatuiseen kokemiseen matkan aikana, jatkuen muisteluun ja jakamiseen matkan jälkeen esim. kuvien ja blogien avulla.

Digitaalisen opastamisen kehittäminen on mainittu Turun opastekonseptin vakiinnuttamiseen liittyvässä päätösesityksessä seuraavasti: Opastekonsepti on alusta käyttäjälähtöiselle kehittämiselle, esimerkiksi mobiileille käyttöliittymille, kaupunkiympäristössä oleville digitaalisille näyttölaitteille, ​​valoa ja ääntä hyödyntäville opastamisen tavoille ja muille tulevaisuuden teknologioille. Tämä kehittäminen on kiinteä osa opastekonseptin jatkokehittämistä.

Opastekonseptin vakiinnuttaminen Turun kaupungin viralliseksi opastamisen ilmeeksi on käsitelty ja hyväksytty Turun kaupungin elinvoiman palvelualueen johtoryhmässä ja kaupunkirakentamisen palvelualueen johtoryhmässä.

Turun kaupungin digitaalinen opastaminen tarvitsee selkeytystä ja seuraavien kehitysaskeleiden suunnittelua. Tätä varten toteutetaan osana ScaleUp-hanketta konsulttitoimeksianto, joka keskittyy Turun kaupungin digitaalisen saavutettavuuden parantamiseen. Konsulttityön tarkoituksena on selvittää ja dokumentoida kaupungin määriteltyjen yksiköiden tarkennetut tarpeet sekä tarjota järkeistetty ja priorisoitu tavoitekuva kokonaisuudesta ja seuraavista kehitysaskeleista. Lisäksi konsulttityössä kuvataan loppukäyttäjän eri käyttötapaukset ja käyttöliittymät.

Hankinta kustannetaan kestävää kaupunkiliikkumista edistävästä Scale-Up-hankkeesta.

Turun kaupunki on kilpailuttanut saavutettavuuskonsultoinnin palveluiden puitejärjestelyn (dnro 819-2023), joka on sisältänyt osa-alueessa 3 käytettävyyden konsultoinnin, auditoinnin ja kehittämisen.

Tilaaja järjesti 30.5.2024 keskustelutilaisuuden palveluntarjoajan kanssa, jossa esiteltiin työn lähtökohtia, sekä esitettiin tarjouspyyntö.

Palveluntarjoaja jätti tarjouksen 14.6.2024 sähköpostin liitteenä.

Tarjouksen todettiin täyttävän tilaajan vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Tarjousvertailua ei tarvitse tehdä, koska palveluntarjoaja on kilpailutettu sopimustoimittaja.

Työn kokonaishinta: 19.320€.

Liite 1​Tarjous​ 14.6.2024

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa:

Päätös​Päätin edellä esitetyin perustein, että hankitaan Turun digitaalisen opastamisen konsulttiselvitys. Palveluntuottajaksi valitaan Eficode Oy tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Lauri Jorasmaa

Suunnittelupäällikkö

joukkoliikennepalvelujohtajan varahenkilö

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

​Lisätiedot: Projektikoordinaattori Eetu Sonck, p. 044 907 5285

Jakelu

aoEficode Oy
tiedAaltonen Stella
tiedNiemi Sari
tiedRiski Jaana
tiedSonck Eetu
tiedValtola Anna


Liitteet:

Kypalipa § 10
Liite 1:Tarjous 14.6.2024