Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen 
Kaupunkirakentamisjohtaja2417.06.2024 

5174-2023 (02 08 02)

VR:n Konepaja-alue RU 4 lisä- ja muutostyö nro 4 Juhannuskedon tukimuurin rakentamisen tilaaminen

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen 17.6.2024:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkiympäristön rakennuttaminen on kilpailuttanut urakan VR:n Konepaja-alue RU 4. Urakassa rakennetaan Köydenpunojankatu uudelleen Junakadun ja Veturimiehenkadun väliseltä alueelta siten, että jatkossa liikenteen päävirta kulkee Köydenpunojankaaren kautta. Rakentamisen yhteydessä kadun tasaus lasketaan paremmin tulevien asuinkerrostalojen korkeusasemiin sopivaksi.

Kadun tasauksen muutos vaatii Juhannuskukkulan puolelle tukimuurirakenteita. Urakan tarjoustenjättöajan jälkeen huomattiin, että Juhannuskedon tukimuurin suunnitelmat olivat jääneet puuttumaan tarjouspyyntöaineistosta. Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on pyytänyt urakoitsijalta lisätyötarjousta tukimuurin rakentamisesta.

Urakan pääurakoitsija Destia Oy:n kokonaishintainen tarjous on 228.087,00 € (alv 0 %). Urakoitsijan tarjous on kaupunkiympäristön rakennuttamisen näkemyksen mukaan perusteltu.

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää:

Päätös​Päätin, että Destia Oy:ltä tilataan lisä- ja muutostyö nro 4 Juhannuskedon tukimuurin rakentaminen hinnaltaan 228.087,00 € (alv 0 %).

Kimmo Suonpää

kaupunkirakentamisjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoDestia Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedMäenpää Jukka
tiedOksanen Niina
tiedSuonpää Kimmo
tpvTurpeinen Tuomas