Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Kiinteistökehityspäällikkö917.06.2024 

9441-2020 (10 01 00, 10 00 02)

Korvaus sähköliittymän ja siihen liittyvien muutostöiden maksamisesta

Maankäyttöinsinööri Reino And, 12.6.2024:

Turun kaupunki myi vuonna 2020 (tonttipäällikkö päätös 16.11.2020 § 29) määräosan kiinteistöstä 853-9-4-2003 Peter Åhrenille (jäljempänä Ostaja). Kauppa sisälsi kaksi 1900-luvun alkupuolella valmistunutta rakennusta. Kohteen osoite on Malminkatu 2b.

Kauppakirjassa on kirjattu kohdassa 2. Omistus- ja hallintaoikeus seuraavasti:

Ostaja saa kaupan kohteen, ml. rakennukset, laitteet sekä vesi-, sähkö-, ja viemäriliittymät hallinnanjakosopimuksen mukaisesti omistukseensa ja hallintaansa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta ao. laitoksille. Liittymissopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä siirtomaksuista vastaa Ostaja.

Malminkatu 2b:llä ei ole omaa sähköliittymää vaan sen rakennusten sähkönsyöttö tulee Malminkatu 2a kautta. Hallinnanjakosopimuksessa ei ole mainintaa sähköliittymän omistussuhteesta. Koska käytössä oleva sähköliittymä on jaettu Malmikatu 2a kautta, sähköliittymää ei voida siirtää Ostajalle. Näin ollen kaupunki korvaa uuden sähköliittymän ja siihen liittyvät muutostyöt Ostajalle.

Ostaja on toimittanut kaupungille tarjouksen (Liite 1), joka sisältää Turku Energian sähköliittymän, sähkömateriaalit ja muutostöihin liittyvät työkustannukset. Tarjouksen hinta on 7.153,56 euroa sisältäen arvolisäveron.

Kaupunki on tarkistanut tarjouksen ja hyväksyy sen. Kaupunki korvaa Ostajalle uuden sähköliittymän ja siihen liittymät muutostyöt 7.153,56 eurolla. Korvaus maksetaan laskua vastaan aikaisintaan sitten, kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

Liite 1​Tarjous

Kiinteistökehityspäällikkö Suvi Panschin:

Päätös​Päätin hyväksyä Peter Åhrenin toimittaman ja liitteenä olevan tarjouksen koskien Malminkatu 2b:n uuden sähköliittymän ja siihen liittyvien muutostöiden korvaamisen.

Suvi Panschin

kiinteistökehityspäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoÅhren Peter
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvLaitonen Paula


Liitteet:

Kypakiis § 9
Liite 1:Tarjous