MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet:

 

Turun kaupunki      (kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Asunto Oy Kehrämaari Bostads Ab    (kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 0142699-4

c/o Turun Isännöintikeskus Oy

Yliopistonkatu 37 B

20100 Turku

 

Sopimuksen perusteet:

 

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös xx.xx.202x § xx

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.202x

 

Sopimuksen ehdot:

 

I kaupunginosan ”Kerttulinreuna” 24/2016 asemakaavanmuutosehdotuksen joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja I kaupunginosan korttelin 12 tontin 8 (853-1-12-8) omistaja Asunto Oy Kehrämaari Bostads Ab seuraavan sopi­muk­sen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille neljänsadankahdeksantoistatuhannen kuudenkymmenen (418.060) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyvät maksettavaksi, kun tontille I-12-8 tai siitä muodostetulle tontille myönnetty rakennuslupa uudisrakennukselle saa lainvoiman.

 

Sopimuskorvaus tulee kuitenkin suorittaa kokonaisuudessaan korkoineen viimeistään yhdeksän (9) vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan ennen edellä mainittuja eräpäiviä.

 

Suorituksen viivästyessä sovitusta eräpäivästä maksetaan sille korkolain (633/1982) mukaista viivästyskorkoa maksupäivään saakka. Viivästyskorko on korkolain tarkoittama viitekorko lisättynä seitsemällä prosenttiyksiköllä

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 1.045.150 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Maanalainen pysäköinti ja täydentämisrakentamisen käynnistäminen

 

Kiinteistönomistaja sitoutuu käynnistämään tontin rakentamisen viiden vuoden kuluessa asemakaavan tai poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta ja sijoittamaan kiinteistön uudisrakentamisen vaatimat pysäköintipaikat asemakaavaehdotuksen mukaisesti pihakannen alle tai maanalaiseen pysäköintitilaan.

 

Mikäli kiinteistön pysäköintipaikkoja ei toteuteta uudisrakentamisen yhteydessä maanalaisina tai pihakannen alaisina, on kiinteistönomistaja velvollinen suorittamaan kaupungille 313.545 euron suuruisen lisäkorvauksen.

 

Lisäksi, mikäli rakentamista ei käynnistetä viiden vuoden kuluessa asemakaavan tai poikkeamishakemuksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien, on kiinteistönomistaja velvollinen suorittamaan kaupungille 313.545 euron suuruisen lisäsopimuskorvauksen.

 

Mahdolliset lisäsopimuskorvaukset erääntyvät maksettavaksi samanaikaisesti tämän sopimuksen 2. kohdan sopimuskorvauksen kanssa kuitenkin viimeistään 9 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

Lisäsopimuskorvauksille lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

 

5. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut, kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungille tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista johtuvat erimielisyydet ratkai­see Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen saa­dessa lain­voi­man.

 

Turussa xx. päivänä xxxxkuuta 2024

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta:

 

 

XX         XX

 

Tämän maankäyttösopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

 

Oy Firma Ab