KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

 

KIINTEISTÖN KÄYTTÖÄ KOSKEVAT SOPIMUSEHDOT

 

1. Määritelmät

 

Käyttöoikeuden antajalla tarkoitetaan jäljempänä Turun kaupunkia.

 

Käyttöoikeuden antajan yhteyshenkilö on Sami Männistö, 044 907 2500,

sami.o.mannisto@turku.fi

 

Käyttöoikeuden saajalla tarkoitetaan jäljempänä HC TPS Turku Oy, y-tunnus 1525582–3

 

Käyttöoikeuden saajan yhteyshenkilö on Heidi Aho, 041 5383 169, heidi.aho@tps.fi

 

2. Käyttökohde

 

Sisäpiha osoitteessa Linnankatu 65 karttaliitteen mukaisesti.

 

Lisäksi mahdollisuus käyttää tyhjänä olevia tiloja varastointiin erillisen katselmuksen ja pohjakuvaliitteen mukaisesti.

 

Tilan neliömäärää ei ole määritelty.

 

3. Käyttötarkoitus ja käyttötarkoituksen tuomat vastuut

Käyttöoikeuden saaja sitoutuu käyttämään tämän sopimuksen mukaisia tiloja musiikkitapahtuma toimintaan eli kyse on kokoontumislaissa (530/1999) säädetyn yleisötilaisuuden järjestämisestä.

 

Tilat on annettu käyttöön vain tässä sopimuksessa tarkoitettua käyttötarkoitusta varten.

 

Käyttöoikeuden saaja sitoutuu harjoittamaan käyttöönsä saamissaan tiloissa ainoastaan yllä mainittua toimintaa.

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuuden järjestämisestä tehdään kaikki tarvittavat ilmoitukset viranomaisille ja että sen järjestämiselle hankitaan kaikki tarvittavat viranomaisten luvat ja että yleisötilaisuuden järjestämisessä noudatetaan lainsäädännön määräyksiä sekä viranomaisten että Turun kaupungin antamia ohjeita ja määräyksiä.

 

4. Käyttöaika

 

Käyttöoikeussopimus on voimassa määräaikaisesti 22.7.-20.8.2024.

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että tilaisuutta varten pystytetyt rakennelmat, laitokset ja mainokset ja muut laitteet puretaan ja viedään pois paikalta ja vuokra-alue luovutetaan kaupungin vapaaseen käyttöön siistittynä ja yhtä hyvässä kunnossa, kuin alue on ollut vuokra-ajan alkaessa, viimeistään 24.8.2024 klo 12.00 mennessä. Jokaiselta alkavalta myöhästymisviikolta peritään sakkoa 500,00 €.

 

5. Käyttökorvaus

 

Alueen ja tilojen käytöstä peritään käyttökorvaus, 1.400,00 €+alv.

 

Veden ja sähkön kulutuksesta vastaa käyttöoikeuden saaja, niiden veloituksesta em. käyttökorvauksen lisäksi sovitaan erikseen arvioidun kulutuksen perusteella kaupungin veden m3 ja sähkön kWh-hintojen mukaisesti.

 

Kaikista muista aiheutuneista kuluista vastaa käyttöoikeuden saaja (siivous, jäte, vahingot ym.)

 

Osapuolet ovat tietoisia, että tähän sopimussuhteeseen ei sovelleta liikehuoneiston vuokraa koskevaa lainsäädäntöä.

 

Käyttökorvaus on maksettava Turun kaupungin tilille viimeistään 24.7.2024.

 

Ellei vuokraa eräpäivänä suoriteta, käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan erääntyneelle vuokralle eräpäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja saamisen velkomisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi kaupungin vahvistaman viivästysmaksun.

 

6. Avaimet

 

Käyttöoikeuden saajalle luovutetaan avaimet sovittuihin tiloihin. Käyttäjä vastaa uudelleen sarjoitus kuluista, mikäli hävittää avaimet.

 

7. Tilojen turvallinen käyttö

 

Käyttäjä on velvollinen käyttämään tiloja huolellisesti sekä noudattamaan työturvallisuudesta, ympäristöstä, terveydestä ja siisteydestä ym. annettuja määräyksiä ja normeja.

 

Käyttäjä on vastuussa tilojen turvallisesta käytöstä paitsi omalta, myös henkilökuntansa, asiakkaidensa sekä vieraidensa osalta.

 

8. Ylläpito

 

Käyttöoikeuden saajan on hoidettava käytössään olevia tiloja huolellisesti.

 

Käyttöoikeuden saaja vastaa itse hankkimiensa laitteiden ja muiden järjestelmien ylläpidosta.

 

Käyttöoikeuden antaja vastaa oman omaisuutensa ylläpidosta.

 

   9. Rakennuksien kunto

 

   Käyttöoikeuden saaja tiedostaa, että rakennukset ovat teknisen elinkaarensa päässä ja kunnoltaan hyvin vaatimattomat. Tästä syystä sovitaan poiketen kappaleeseen 8., että käyttöoikeuden antaja ei vastaa käyttöoikeuden saajan tiloihin tuomalle irtaimelle aiheutuneista vahingoista vesivahingon, kosteuden, tulipalon, varkauden, sisäilmaongelmien, homeen tms. aiheuttamista vaurioista. Käyttöoikeuden saajan tulee seurata rakennuksen julkisivuja ja ilmoittaa sekä ryhtyä henkilöitä turvaaviin toimiin, mikäli havaitsee julkisivusta olevan irtoamassa rakennetta. Kappaleesta 8 poiketen sovitaan, että käyttöoikeuden antaja ei korvaa kiinteistöjen julkisivuista irtoavien ainesten tai energian ja veden katkosten aiheuttamia vaurioita tai tappioita.

 

10. Käyttäjän muutostyöt

 

Muutostyöt kielletty. Käyttäjällä on oikeus tehdä käytössään olevissa tiloissa muutoksia vasta kun on saanut muutoksiin Vuokranantajan kirjallisen etukäteisen suostumuksen. Muutostöiksi katsotaan myös maalaukset ja ripustukset.

 

Kilpiä ja mainoksia julkisivuun käyttäjä saa kiinnittää vain omistajan luvalla.

 

11. Vuokranantajan muutostyö

 

Vuokranantaja ei tee korjauksia ja muutoksia tiloissa. Poikkeuksena ovat kiireellistä korjausta vaativat työt, joihin voidaan ryhtyä välittömästi sekä pienet huoltotyöt, jotka voidaan tehdä aiheuttamatta haittaa käyttäjän toiminnalle.

 

12. Vakuutukset

 

Osapuolet sopivat, että käyttäjä vakuuttaa huoneistossa tai kiinteistössä olevan oman tai hänen hallussaan olevan kolmannen henkilön omistaman omaisuuden vahinkojen varalta ja pitää vakuutukset voimassa. Vuokranantajan vakuutukset eivät korvaa vuokralaisen omaisuudelle, henkilöstölle tai toiminnalle aiheutuneita vahinkoja.

 

13. Rakennuksen turvallisuus

 

Rakennuksen uloskäytävät sekä pelastustiet, joilla tarkoitetaan hälytysajoneuvoille varattua ajotietä tai -yhteyttä lähelle rakennusta, on pidettävä aina esteettöminä. Helposti syttyvää materiaalia tai muuta tavaraa, joka lisää tulipalon vaaraa tai vaikeuttaa tulipalon sammuttamista, ei saa tarpeettomasti säilyttää rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Vuokralainen vastaa pelastussuunnitelmastaan, lupahakemuksista ja -ilmoituksista viranomaisille sekä paloturvallisuudesta omalta osaltaan.

 

14. Käyttöoikeuden siirto, edelleenvuokraus ja alivuokraus

 

Käyttäjällä on oikeus vuokrata tai muuten luovuttaa vuokra-alueelta myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita toiselle.

 

Käyttäjän on kuitenkin huolehdittava siitä, että ne, jotka osallistuvat yleisötilaisuuden järjestämiseen ja joille on vuokrattu tai muuten luovutettu myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita, noudattavat viranomaisten sekä Turun kaupungin antamia ohjeita ja määräyksiä. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeuden antajalle myös alivuokralaistensa aiheuttamista vahingoista.

 

15. Vahingonkorvausvelvollisuus

 

Kumpikin osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle sen vahingon, joka tämän sopimuksen rikkomisesta aiheutuu. Osapuolet eivät vastaa kolmannelle osapuolelle aiheutuneista vahingoista. Osapuolet eivät vastaa välillisistä vahingoista tai vahingoista liiketoiminnalle tai peruuntuneelle myyntituotolle missään tilanteessa.

 

Jos käyttöoikeuden saaja rikkoo tämän sopimuksen ehtoja tai sen nojalla annettuja määräyksiä, käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan kaupungille sopimussakkoa 10.000 euroa.

 

Sopimussakko ei kuitenkaan rajoita kaupungin oikeutta toteennäyttämänsä kokonaisvahingon korvaukseen, mikäli se on sopimussakon määrää suurempi. Tällöin kuitenkin sopimussakon määrä luetaan vahingonkorvauksen määrän vähennykseksi.

 

16. Vuokra-alueen ja sillä olevan muun kaupungin omaisuuden kunnossa- ja puhtaanapito sekä jätehuolto

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että vuokra-alue ja sillä olevat kaupungin omistamat rakennukset, rakennelmat, laitokset, laitteet, puut, istutukset ja muu omaisuus säilyvät vuokra-aikana hyvässä kunnossa ja että kaupungin sen omaisuuden hoidosta antamia ohjeita ja määräyksiä noudatetaan.

 

Käyttöoikeuden saajan tulee hyvissä ajoin etukäteen sopia Turun kaupungin kanssa tapahtuma-alueella olevien istutusten ym. suojaamisesta.

Mikäli em. kaupungin omaisuutta on vuokra-aikana hoidettu huonosti tai vahingoitettu, käyttöoikeuden saaja on velvollinen korjaamaan vahingon tai, jollei tämä ole mahdollista, korvaamaan kaupungille aiheutuneen vahingon.

 

Kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain (669/1978) mukaan osaksi kaupungin ja osaksi tontinomistajien velvollisuutena on pitää kunnossa ja puhtaana kadut, torit, katuaukiot, puistot, istutukset ja muut näihin verrattavat yleiset alueet. Tämä kunnossa- ja puhtaanapitovelvollisuus on käyttöoikeuden voimassaoloaikana käyttöoikeusalueella käyttöoikeuden saajalla.

 

Mikäli käyttöoikeuden saaja ei ole huolehtinut em. lain mukaisesti vuokratun alueen kunnossa- ja puhtaanapidosta vuokra-aikana ja kaupunki joutuu mahdollisesti aiheutuneesta vahingosta korvausvastuuseen kolmannelle, korvaa käyttöoikeuden saaja kaupungille sen osuuden, jota kaupungin ottamasta vastuuvakuutuksesta ei korvata ja jonka kaupunki joutuu korvaamaan vahingon kärsineelle.

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava jätelain (646/2011) ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan 27.4.2017 § 22 hyväksymien seudullisten jätehuoltomääräysten mukaisesti vuokra-alueelle kertyvän jätteen keräyksen ja kuljetuksen järjestämisestä hankkimalla alueelle riittävästi tarkoituksenmukaisia jäteastioita ja huolehdittava niiden tyhjentämisestä sopimalla siitä jonkin jätehuoltoliikkeen kanssa.

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava vuokra-alueen lisäksi sen välittömän läheisyyden (50 metrin etäisyydeltä vuokra-alueen rajasta) puhtaanapidosta ja jätehuollosta.

 

Käyttöoikeuden saajan on esitettävä Kaupunkiympäristötoimialalle ennen vuokra-ajan alkamista ympäristösuunnitelma vuokra-alueen ja sen välittömän läheisyyden jätehuollosta.

 

Tapahtumaan liittyvien tiedotteiden ja mainosten kiinnittäminen kaupungin tai kolmansien osapuolien omaisuuteen ilman omistajan lupaa on kielletty. Tapahtuman järjestäjä vastaa kaupungille sen omaisuuteen luvattomasta kiinnittämisestä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista täysimääräisesti riippumatta siitä, kuka tiedotteita, mainoksia tai vastaavia on kiinnittänyt. Kolmansien osapuolien omaisuudelle aiheutuneista vahingoista aiheuttaja on vastuussa vahingonkorvauslainsäädännön määrittämällä tavalla.

 

17. Vuokra-alueen WC-järjestelyt

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että tämä hankkii alueelle käyttöoikeusajaksi terveydensuojelulain (763/1994) 30 §:ssä edellytetty riittävä määrä asianmukaisesti varustettuja ja hoidettuja WC-tiloja.

 

18. Järjestyksenpito vuokra-alueella

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta vuokra-alueella siten, kuin on säädetty kokoontumislain (530/1999) 4 luvussa.

 

19. Pelastussuunnitelman laatiminen ja nestekaasun säilyttäminen

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuutta varten laaditaan pelastuslain (379/2011) 16 §:ssä ja valtioneuvoston pelastus-toimesta antaman asetuksen (407/2011) 3 §:ssä tarkoitettu pelastussuunnitelma, joka edellytetään tehtäväksi yleisötapahtumaan, jossa henkilö- ja paloturvallisuudelle tai ympäristölle aiheutuvan vaaran taikka mahdollisen onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen voidaan arvioida olevan vakavat tapahtumaan osallistuvien ihmisten suuren määrän tai muun erityisen syyn vuoksi.

 

Pelastussuunnitelmasta on tiedotettava valtioneuvoston pelastustoimesta antaman asetuksen 3 §:n mukaisesti henkilöille, joiden on osallistuttava suunnitelman toimeenpanoon ja käyttöoikeuden antajalle.

Pelastussuunnitelma on toimitettava Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle.

 

Mikäli alueella käytetään nestekaasua esim. ruuan valmistukseen, on käyttöoikeuden saajan huolehdittava siitä, että myyntikojuissa, ulkoilmaravintoloissa tai muissa myyntipisteissä säilytetään nestekaasua nestekaasuasetuksen (711/1993) 37 §:n mukaisesti enintään 25 kg.

 

20. Vastuuvakuutuksen ottaminen

 

Sen takia, että vuokra-alueella voi käyttöoikeuden aikana aiheutua vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle siellä tapahtuvan toiminnan johdosta, on käyttöoikeuden saaja velvollinen ottamaan riittävän vastuuvakuutuksen mahdollisen korvausvelvollisuutensa varalta.

 

Vakuutuskauden on oltava vähintään käyttöoikeuden luovutuksen ajan.

 

Vastuuvakuutuksen ottamisesta on annettava selvitys Turun kaupungille ennen käyttöoikeuden luovutusajan alkamista.

 

21. Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt vuokra-alueella ja sen ulkopuolella

 

Käyttöoikeuden saajan on arvioitava ja tarvittaessa kustannuksellaan huolehdittava tapahtuman aiheuttamista liikennemerkkijärjestelyistä ja siirtokehotusmerkkien tilaamisesta ajoneuvosiirtoyksiköstä.

 

22. Ilmoitukset viranomaisille ja viranomaisilta hankittavat luvat

 

Käyttöoikeuden saajan on huolehdittava siitä, että viranomaisille tehdään lain vaatimat ilmoitukset ja niiltä hankitaan lain vaatimat luvat, joita voivat olla esimerkiksi:

 

-yleisötilaisuuden järjestämisestä kokoontumislain (530/1999) 14 §:ssä mainittu ilmoitus Lounais-Suomen poliisilaitokselle,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa myydään tai luovutetaan elintarvikkeita, terveydensuojelulain (763/1994) 37 §:ssä mainittu ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle, kaupunkiympäristö, ympäristöterveys,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa käytetään äänentoistolaitteita, ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 §:ssä mainittu meluntorjuntailmoitus melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä ympäristönsuojeluviranomaiselle, kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa käytetään räjähdeasetuksen (473/1993) 79 §:n 1 momentissa mainittuja pyroteknisiä tehosteita, ko. pykälässä mainittu ilmoitus Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa anniskellaan alkoholijuomia, alkoholilaissa (1102/2017) mainittu anniskelulupa Lounais-Suomen aluehallintovirastolta.

 

23. Muut ehdot

 

Käyttöoikeuden saajan on noudatettava kiinteistöllä toimivan Turku Energian määräyksiä toimintojen sijoittelusta alueelle sekä turvaetäisyyksistä ja poistumisteistä.

 

Tätä käyttöoikeussopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen Turun kaupungille ja toinen käyttöoikeuden saajalle.

 

 

   Turun kaupunki,      HC TPS Oy

Tilapalvelut

 

   ………………………………..   ……………………………………..

   Leevi Luoto         Heidi Aho

   tilapalvelujohtaja      liiketoimintajohtaja

 

 

Turun kaupunki,

Tonttipalvelut

 

 

……………………………….

Essi Korpela

tonttipäällikkö