Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja11110.06.2024 

4402-2024 (00 01 01)

Henkilöstön sijoittuminen kaupunkirakentamisen palvelualueen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueella 1.7.2024 alkaen

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää 7.6.2024:

Kaupunkiympäristöjohtajan 28.5.2024 § 100 tekemän hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan kaupunkirakentamisen palvelualueen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueelle perustetaan talotekniikkayksikkö, jota toimitilojen rakennuttamispäällikön alaisuudessa johtaa talotekniikkapäällikkö.

Organisaation muuttamistarpeen taustalla on se, että nykyisellään vastuualueen henkilöstömäärä on kasvanut voimakkaasti ja vastuualueen päällikön suorassa alaisuudessa on liian monta henkilöä siten, että tilannetta voisi edelleen kasvavan vastuualueen puitteissa asianmukaisesti johtaa. Sekä henkilöstömäärä, että palvelutarve on laajentunut merkittävästi ja siksi on ajankohtaista jakaa vastuuta siten, että talotekniikkatiimi siirtyisi oman lähijohtajan alaisuuteen.

Talotekniset ratkaisut, energiatehokkuuden korostuminen ja automatiikan monimutkaistuminen edellyttää tilaajaorganisaatiolta entistä suurempaa ja laajempaa ammattitaitoa ja yhteistyötä. Merkittävässä kasvussa oleva kaupungin mittava investointiohjelma on mahdollista toteuttaa vain, jos organisaatio on riittävästi resursoitu ja osaamisen kehittämisen mahdollisuudet ovat varmistettu. Tällä organisaatiomuutoksella pyritään vastaamaan em. haasteeseen

Organisaatiomuutoksella tavoitellaan myös mm. työkuorman säätämiseen kestävälle tasolle päällikkötasolla, lähijohtajatyön vahvistamiseen ja sitä kautta lisäresursointiin lähijohtajatukeen ja yhteistyön kehittämiseen. Lisäksi muutoksella haetaan edellytyksiä tiedonkulun paranemiselle ja erityisesti talotekniikkaosaamisen varmistamiseen osana erityisen haastavaa ja voimakkaasti kehittyvää palvelurakennusten osakokonaisuutta.

Muutos on käsitelty palvelukokonaisuuden yhteistyöelimessä 13.12.2023 (§ 11 diaari 8369-2023) sekä yhteistoimintalain mukaisessa työpaikkakokouksessa 3.6.2024.

Muutoksen myötä tehdään tarvittavat henkilöstösiirrot toimitilojen rakennuttamisen vastuualueen talotekniikkayksikköön 1.7.2024 alkaen liitteen 1 mukaisesti.

Hallintosäännön 98 §:n mukaan palvelukokonaisuuden sisällä tapahtuvasta siirrosta päättää palvelujohtaja.

Liite 1​​Henkilöstön sijoittuminen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueen talotekniikkayksikköön (ei verkkojulkinen)

Liite 2​​Henkilöstön sijoittuminen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueen talotekniikkayksikköön

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​​Päätin, että kaupunkirakentamisen palvelualueen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueen talotekniikkayksikköön sijoittuu 1.7.2024 lukien tämän päätöksen liitteen 1 mukaiset henkilöt.

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, toimitilojen rakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tpvAntola Anne
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tpvLaakso Sanna
tiedRand Marlena
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Kypa § 111
Liite 1:Henkilöstön sijoittuminen toimitilojen rakennuttamisen vastuualueen talotekniikkayksikköön (ei verkkojulkinen)
Liite 2:Henkilöstön sijoittuminen toimitilojen rakennuttami-sen vastuualueen talotekniikkayksikköön