Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja10907.06.2024 

2071-2024 (01 01 01)

Infran hankesuunnittelupäällikön (vak. nro 607167) viran täyttäminen

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää 5.6.2024:

Infran hankesuunnittelupäällikkö tehtävänä on kaupunkirakentamisen palvelualueen hankesuunnittelu ja taitorakenteet -vastuualueen johtaminen ja kehittäminen. Hän vastaa vastuualueen yhteisyön sujuvuudesta mm. kehittämishankkeiden ja palveluverkkosuunnitelmien suuntaan. Infran hankesuunnittelupäällikkö koordinoi yhteistyötä viestinnän suuntaan ja vastaa kustannushallinnan toteutumisesta, kehittämisestä sekä varmistaa hankesuunnittelun vastuualueen ja muun suunnittelun yhteensovittamista ja yhteistyötahojen välisen yhteistyön koordinoinnista. Infran hankesuunnittelupäällikkö varmistaa hankesuunnitelmaesitysten prosessin ja päätöksenteon edellyttämän valmistelun sujuvan toteutumisen.

Tehtävään kuuluu tässä vaiheessa seitsemän henkilön vastuualueen lähihohtajan tehtävät, toiminnan johtaminen, kehittäminen ja raportointi. Infran hankesuunnittelupäällikkö on kaupunkirakentamisen palvelualueen johtoryhmän jäsen ja tiiviissä yhteistyössä palvelualueen muiden päälliköiden kanssa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, näkemyksellisyyttä ja kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia sekä hyviä yhteistyö- ja esiintymistaitoja.

Turun kaupunki julisti toistaiseksi voimassa olevan infran hankesuunnittelupäällikön viran (vak. nro 607141) haettavaksi 13.3.2024. Viran hakuaika päättyi 2.4.2024 klo 15:00.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto. Viran tehtäväkohtainen palkka 1.6.2024 lukien on 5.340 €/kk.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 17 hakijaa, joilla yhtä lukuun ottamatta on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto. Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella kolme hakijaa. Haastatteluun kutsuttujen hakijoiden valinnassa painotettiin erityisesti alan kokemusta ja kokemusta hankesuunnittelusta ja taitorakenteiden suunnittelusta/-rakennuttamisesta sekä kokemusta lähijohtajatyöstä. Haastatteluun kutsutut olivat yhdyskuntatekniikan insinööri Pirkkoliisa Heinonen, insinööri (AMK) Mika Laine ja insinööri (AMK) Kimmo Pesu. Haastattelijoina toimivat kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää ja kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi. Heinonen ja Laine ohjattiin soveltuvuusarviointiin.

Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon.

Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että kaikilla haastatelluilla on infran hankesuunnittelupäällikön virkaan vaadittu teknisen alan tutkinto, joka infran hankesuunnittelupäällikön tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Kaikilla kolmella on kokemusta lähijohtajana toimimisesta. Heinosen ansioiksi katsottiin laaja kokemus ja tuntemus kunta-alan päätöksenteosta ja lähijohtajana toimimisesta sekä infran rakennuttamisesta. Pesulla on erityisen hyvä kokemus taitorakenteiden rakennuttamisesta. Laineella on hyvä kokemus kunta-alan päätöksenteosta, laaja kokemus infran taitorakenteiden suunnittelusta ja suunnitteluttamisesta sekä hyvä kokemus infran hankesuunnittelusta, jota hän on tehnyt toimiessaan suunnitteluinsinöörin tehtävässä kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun vastuualueella.

Kokonaisarvioinnin, hakemusten, työkokemuksen, haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnon perusteella Mika Laine katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi infran hankesuunnittelupäällikön virkaan.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hallinnonjärjestämispäätöksen 53 §:n mukaan kaupunkiympäristöjohtaja päättää vastuualueiden päälliköiden valinnasta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan infran hankesuunnittelu päällikön virkaan (vak. nro 607167) insinööri (AMK) Mika Laineen. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Laine on aiemmin esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä suunnitteluinsinöörin tehtävään (työhöntulotarkastus).

​Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoLaine Mika
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedLinnakoski Kari
tpvRand Marlena
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Kypa § 109
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkko-julkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)