Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Kiinteistökehityspäällikkö706.06.2024 

4264-2024 (10 00 01)

Määräalan ostaminen (Maarian allas itä, Turku)

Maankäyttöinsinööri Reino And, 3.6.2024:

Kaupunki on neuvotellut Maarian altaan itäpuolella olevan määräalan hankkimisesta. Alueella on vireillä Maaria-Ilmarinen osayleiskaavan laatiminen yhteistyössä Liedon kaupungin kanssa. Altaan keskivaiheilta pohjoiseen päin yleiskaavassa on osoitettu laaja virkistys- ja ulkoilumetsäalue merkinnällä V-1, jolle neuvoteltu kohteena oleva määräala sijoittuu. Yleiskaavan yhteydessä laaditaan myös ulkoilureittisuunnitelma, jonka mukainen reitistöosuus kohdistuu kaupan kohteen alueelle tai välittömään läheisyyteen.

Kohteen omistavat puoliksi Oiva Kustaa Olavi Östermanin kuolinpesä ja Adele Margareta Östermanin kuolinpesä.

Kaupungin maanomistus yleiskaavan virkistysmetsäkokonaisuudessa on hajanainen. Neuvottelussa olevan alueen hankinta täydentää omistuskokonaisuutta ja turvaa ulkoilureitistöön rajautuvien alueiden metsäisenä säilymistä. Kaupungin metsäkokonaisuuden laajentaminen ko. alueella on myös kaupungin ilmastostrategian ja luonnon monimuotoisuusohjelman tavoitteiden mukaista.

Kaupan kohde on määräala tilasta Metsäranta 853-487-10-4, pinta-alaltaan noin 11,83 ha ja se rajautuu pohjoispuolella olevaan kaupungin omistukseen. Alueen kokonaishinnaksi on laajan virkistysmetsäalueen osana muodostunut 250.000 euroa, mikä tarkoittaa noin 2,1 €/m2. Perushintana on käytetty noin kolminkertaista talousmetsähintaa eli 18.000 euroa/ha, minkä päälle on hinnoittelussa huomioitu yli 80 m3/ha oleva puusto hintaa korottavana tekijänä. Hintataso on linjassa Turun kehätien tietoimituksessa määrättyjen maapohjakorvausten ja Kaarinan pohjoisosassa tehdyn virkistysmetsäkokonaisuuden hintatason kanssa. Ostettava alue on kartan M 111 / 16.5.2024 mukainen.

Liite 1​Kauppakirjaluonnos ja kartta​ (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Kiinteistökehityspäällikkö Suvi Panschin:

Päätös​Päätin, että Turun kaupunki ostaa Oiva Östermanin kuolinpesältä ja Adele Östermanin kuolinpesältä liitteen 1 mukaisesti määräalan tilasta Metsäranta 853-487-10-4, kauppahinnalla 250.000 euroa.

Muutoin noudatetaan oheisia kauppakirjaehtoja

Suvi Panschin

kiinteistökehityspäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoÖsterman Adele kuolinpesä
aoÖsterman Oiva kuolinpesä
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypakiis § 7
Liite 1:Kauppakirjaluonnos ja kartta (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)