Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen 
Kaupunkirakentamisjohtaja2104.06.2024 

2568-2024 (01 01 01)

Talotekniikkapäällikön (vak. nro 607165) viran täyttäminen

Kaupunkiympäristö,kaupunkirakentaminen,toimitilojenrakennuttamispäällikkö Anne Antola 3.6.2024:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kaupunkirakentamisen palvelualueelle perustettiin 1.3.2024 lukien talotekniikkapäällikön virka, jonka kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto. Viran tehtäväkohtainen palkka 1.6.2024 lukien on 4.930 €/kk.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2024 henkilöstösuunnitelman mukaisesti toimitilojen rakennuttamisen vastuualueelle on tarkoitus perustaa talotekniikkayksikkö. Perustetun talotekniikkapäällikön viran tehtäviin kuuluu toimitilojen rakennuttamisen talotekniikkayksikön (lvi-, tate-, sähkö- ja automaatiovalvojat 6 henkilöä.) lähijohtajatehtävät.

Lisäksi talotekniikkapäällikön tehtäviin sisältyy energiasäästöhankkeiden rakennuttaminen yhteistyössä tilapalveluiden energiapäällikön kanssa, hankesuunnitteluprosessiin osallistuminen talotekniikan edustajana ja investointi- ja yhtiöhankkeiden talotekniset rakennuttajatehtävät erikseen määritellyissä hankkeissa. Tehtävänä on myös ulkopuolisten talotekniikkavalvojien hankinta ja ohjaaminen, ympäristöluokitusasioiden koordinointi talotekniikkayksikössä sekä erilaisten elinkaari- ja energiansäästö- ym. asioihin liittyvien käytäntöjen kehittäminen yksikössä yhteistyössä rakennuttajainsinöörien ja tilapalvelujen energiapäällikön kanssa.

Turun kaupunki julisti toistaiseksi voimassa olevan talotekniikkapäällikön viran (vak. nro 607165) haettavaksi 4.4.2024. Viran hakuaika päättyi 25.4.2024 klo 15:00.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Virkaan valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 22 hakijaa, joista 19 täytti viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella neljä hakijaa. Haastatteluun kutsuttujen hakijoiden valinnassa painotettiin kokemusta talotekniikkahankkeiden kokonaisuuden hallinnasta ja ohjauksesta sekä myös johtamiskokemusta talonrakentamisen lvisa-alalta.

Haastatteluun kutsutut olivat insinööri (AMK) Tuomas Virta, insinööri (ylempi AMK) Jarkko Mikkola, insinööri (ylempi AMK) Matias Valtonen ja insinööri, eMBA Antti Lempiäinen. Haastattelijoina toimivat kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää ja toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola. Haastattelut suoritettiin 2.5.2024 ja 6.5.2024. Haastattelujen jälkeen Tuomas Virta ilmoitti vetäytyvänsä hausta. Haastatelluista Lempiäisen ja Valtosen osaaminen ja kokemus vastasivat parhaiten tehtävän vaatimuksia ja heidät ohjattiin soveltuvuusarviointiin.

Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon.

​Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että insinööri Antti Lempiäisellä on talotekniikkapäällikön virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen ja hänet katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi talotekniikkapäällikön virkaan. Lempiäisen ansioiksi katsottiin laaja kokemus isojen talotekniikkayksiköiden johtamisesta sekä kehittämisestä.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksessä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että palvelualuejohtaja ottaa alaisensa henkilökunnan lukuun ottamatta vastuualueiden päälliköitä.

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää:

Päätös​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan talotekniikkapäällikön virkaan (vak. nro 607165) insinööri Antti Lempiäisen, sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Lempiäinen voidaan kastoa soveltuvaksi tehtävään. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Kimmo Suonpää

kaupunkirakentamisjohtaja

Jakelu

aoMuut hakijat
aoLempiäinen Antti
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvAntola Anne
tiedHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedHovi Christina
tpvRand Marlena


Liitteet:

Kypakrak § 21
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)