Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja10231.05.2024 

4087-2024 (00 01 01, 01 01 03)

Henkilöstön sijoittuminen kaupunkirakentamisen palvelualueella ja luvat ja valvonta -palvelualueella 1.6.2024 alkaen

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää ja valvontajohtaja Leena Salmelainen 29.5.2024:

Kaupunkiympäristöjohtajan 28.5.2024 § 100 tekemän hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön kunnossapidon vastuualue jaetaan kahdeksi uudeksi vastuualueeksi:

​-​ ​ ​ ​ ​ ​ Katuympäristö ja kaupunkivedet

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Viherympäristö

Organisaation muuttamistarpeen taustalla on, että nykyisellään kunnossapidon vastuualue on kasvanut liian suureksi yhden päällikön vastattavaksi. Sekä henkilöstömäärä että palvelutarve on laajentunut merkittävästi ja siksi on ajankohtaista jakaa vastuualue kahdeksi vastuualueeksi. Uusien asuinalueiden rakentuminen laajentaa kunnossapidon toiminta-aluetta ja samalla kunnossapidon laatutasoon tulee jatkuvasti korotuspainetta sekä erilaisten kehitysprojektien määrä on kasvussa.

Organisaatiomuutoksella tavoitellaan mm. työkuorman säätämistä kestävälle tasolle päällikkötasolla, lähijohtajatyön vahvistamista ja sitä kautta lisäresursointia lähijohtajatukeen ja yhteistyön kehittämiseen.

Samassa yhteydessä siirretään kunnossapidon kaivuu- ja aitaamislupayksikkö viranomaispalveluja tuottavan luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -vastuualueelle. Tämä on perusteltua, koska toiminto on luonteeltaan viranomaistoimintaan rinnastettavaa toimintaa ja sopii siksi paremmin luvat ja valvonta -palvelualueelle. Kaivuu- ja aitaamislupien toiminnoissa on mahdollista saada synergiaetuja erityisesti pysäköinninvalvonnan ajoneuvonsiirtotoiminnoista.

Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -vastuualueen varastotoiminta siirretään viherympäristön vastuualueelle, koska Kuparikadun varastolla varastoidaan pääasiassa kaupunkirakentamisen viherympäristön käytössä olevaa materiaalia, jolloin on luonnollista, että sama taho huolehtii jatkossa tästä osuudesta varastotoimintoja.

Muutos ei koske pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot -vastuualueen ajoneuvovarastoa.

Muutokset on käsitelty palvelukokonaisuuden yhteistyöelimessä 8.4.2024 (§ 10 diaari 2539-2024) sekä yhteistoimintalain mukaisessa työpaikkakokouksessa 20.5.2024.

Muutoksen myötä tehdään tarvittavat henkilöstösiirrot uusille vastuualueille 1.6.2024 alkaen liitteen 1 mukaisesti.

Hallintosäännön 98 §:n mukaan palvelukokonaisuuden sisällä tapahtuvasta siirrosta päättää palvelujohtaja.

Liite 1​​Henkilöstön sijoittuminen vastuualueilla (ei verkkojulkinen)

Liite 2​​Henkilöstön sijoittuminen vastuualueilla

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​​Päätin, että kaupunkiympäristön kunnossapidon vastuualueen henkilöstö ja pysäköinninvalvonta ja ajoneuvosiirrot -vastuualueen varastotoimintojen henkilöstö sijoittuu 1.6.2024 lukien vastuualueille tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti.

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito
tiedKaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedRand Marlena
tiedSalmelainen Leena
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Kypa § 102
Liite 1:Henkilöstön sijoittuminen vastuualueilla (ei verkkojulkinen)
Liite 2:Henkilöstön sijoittuminen vastuualueilla