Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu 
Infran suunnittelupäällikkö4527.05.2024 

2611-2022 (10 03 01, 02 08 00)

Pihlajaniemen asemakaava-alueen eräiden katujen muutossuunnittelun tilaus

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu / Kari Linnakoski 27.5.2024:

Kaupunkiympäristölautakunta on kokouksessaan 7.6.2022 § 243 valinnut Pihlajaniemen asemakaava-alueen katu-, puisto- ja vesihuollon suunnittelukonsultiksi Sweco Infra & Rail Oy:n.

​Suunnittelun loppuvaiheessa on havaittu eräiden katujen ja Katanpäänpuiston jo nähtävillä olleiden suunnitelmien kustannuksia alentavan muutossuunnittelu olevan tarpeen. Lisäksi näiden suunnitelmien osalta rakennussuunnitelmien ja tietomallin muutos on tarpeen korjattavia katu- ja puistosuunnitelmaa vastaavaksi.

Käydyssä neuvottelussa on todettu, että kyseinen suunnittelutyö ei kuulu alkuperäiseen suunnittelutehtävään.

Tarkoituksenmukaisuussyistä toteutussuunnittelu on pyytänyt Sweco Infra & Rail Oy:ltä tarjouksen edellä mainitusta suunnittelutyön laajennuksesta. Tehtävän tarkempi sisältö ja kustannus on esitetty konsultin tarjouksessa 25.3.2024. Toteutussuunnittelu pitää tarjottua hintaa kohtuullisena.

Liite 1​ ​Konsultin tarjous 25.3.2024

Päätös​​Päätin, että tarkoituksenmukaisuussyistä Pihlajaniemen asemakaava-alueen eräiden katujen ja Katanpäänpuiston muutossuunnittelu hankitaan Pihlajaniemen asemakaava-alueen suunnittelun laajennuksena Sweco Infra&Rail Oy:ltä KSE 2013 kohdan 5.2.3 mukaisella aikapalkkiolla henkilöryhmittäin kattohintaan 71 780,00 euroa (alv 0 %), jota ei saa ylittää ilman toteutussuunnittelun suostumusta. Kattohinnasta nähtävillä olleiden katusuunnitelmien ja puistosuunnitelman kustannuksen osuus 18​ 130 euroa ja rakennussuunnitelmien ja tietomallin kustannuksen osuus on 53 650 euroa.

Kaupungin yhteyshenkilönä on infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi. Sopimuksen voi tilaajan puolelta allekirjoittaa kaupungin yhteyshenkilö.​

Kari Linnakoski

infran suunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSweco Infra & Rail
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedJokiniemi Terhi
tiedJärvi Susanne
tiedLehto Päivi
tiedLinnakoski Kari
tiedSuonpää Kimmo
tiedUrmson Robin


Liitteet:

Kypakyts § 45
Liite 1:Konsultin tarjous 25.3.2024