Kauppakirja

 

 

Myyjä:

Maarit Uusvuo       12

s.

 

Timo Nolvin oikeudenomistajat:   1/2

 

Niko Nolvi

 

Nelli Nolvi

 

Ostaja:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungin Kärsämäen kylän kiinteistö Kalliovaara 853-458-1-63, rakennuksineen ja laitteineen (rakennustunnus 102143008R). Kaupan kohteen osoite on Vanha Moisiontie 12 ja kohde on osoitettu kartalla M 109/ 8.5.2024.

 

Osapuolet toteavat, että kohteessa on myyjien omistama 1950-luvulla rakennettu asuin- ja autotallirakennus sekä erillinen piharakennus. Kiinteistön maapinta-ala on noin 2446 m2. Asuinrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 80 m2. Rakennuksen asuinkerroksessa on kuisti, eteinen, 2-3 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, wc ja pesutilat. Kohteessa on sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu. Kohteella on oma kaivo. Kohdetta ei ole liitetty kaupungin viemäriverkkoon. Kohteen piha on hoidettua puutarhaa. Kohde on ollut asuinkäytössä.

 

Kaupan kohteena oleva kiinteistö vireillä olevassa Lentoaseman osayleiskaavassa (4/2007) osoitettu lentoliikennealueeksi.

 

Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kohteen kauppahinta ole rakennusten osalta pinta-alaperusteinen.

 

Kaupan yhteydessä ei ole erikseen myydä irtainta omaisuutta.

 

Kauppahinta:

 

Satakaksikymmentätuhatta (120.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

 

Kiinteistökehityspäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.2024 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2024

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille viikon kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistusoikeus kohteeseen siirtyy tämän kauppakirjan allekirjoituksilla ja hallintaansa viimeistään 30.9.2024. Myyjä vastaa hallinta-ajaltaan kohteesta aiheutuvista kustannuksista. Myyjä pitää kohteen vakuutettuna hallinta-aikansa loppuun asti. Ostaja vastaa vahingoista hallintaoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

Kiinteistö myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Kiinteistöä rasittaa panttikirja. Kohde tulee vapauttaa kiinnityksistä ennen kaupantekoa, joka on osoitettava kirjallisesti ennen kauppakirjan allekirjoitusta.

 

3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti. Kiinteistön hoito- ja ylläpitokustannuksista vastaa hallintaoikeuden siirtymisen jälkeen ostaja.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut rakennuksiin, kiinteistöjen alueisiin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verranut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kohteen rakennukset ja laitteet ovat niiden iän mukaisessa käyttökunnossa ja niiden osalta ostaja hyväksyy rakennusten iän perusteella niissä olevat virheet ja puutteet.

 

Myyjä vastaa kohteeseen kohdistuvista maksuista hallinta-aikansa loppuun saakka.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin

(Lentoaseman osayleiskaava 853 4/2007)

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

-   lainhuutotodistus x.x.2024

-   rasitustodistus x.x.2024

-   kiinteistörekisterin ote x.x.2024

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tie-toja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

6. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

7. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti myyjä ilmoittaa, että kaupan kohde on ollut asuinkäytössä. Myyjän taholta ei ole tutkittu onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista. Myyjä vastaa kohteen aiempaan käyttöön perustuvasta, mahdollisesta myöhemmin esille tulevasta maaperän pilaantuneisuudesta.

 

8. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 202

 

Myyjä

 

 

Ostaja

 

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus