Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja9322.05.2024 

1510-2024 (01 01 01)

Infran aluerakennuttamispäällikön (vak. nro 607141) viran täyttäminen

Kaupunkiympäristöjohtaja Kimmo Suonpää 17.5.2024:

Infran aluerakennuttamispäällikkö vastaa merkittävien kerrostalo- ja/tai liikerakentamisalueiden kaupungin vastuulla olevan infran rakennuttamisesta ja tarvittaessa suunnitteluttamisesta sekä alueiden eri toimijoiden välisestä yhteensovittamistehtävästä. Tehtävään kuuluu tässä vaiheessa kuuden henkilön vastuualueen lähihohtajan tehtävät, toiminnan johtaminen, kehittäminen ja raportointi. Infran aluerakennuttamispäällikkö on kaupunkirakentamisen palvelualueen johtoryhmän jäsen ja tiiviissä yhteistyössä palvelualueen muiden päälliköiden kanssa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa, näkemyksellisyyttä ja kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia sekä hyviä yhteistyö- ja esiintymistaitoja.

Turun kaupunki julisti toistaiseksi voimassa olevan infran aluerakennuttamispäällikön viran (vak. nro 607141) haettavaksi 23.2.2024. Viran hakuaika päättyi 11.3.2024 klo 15:00.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu rakennusalan tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Viran tehtäväkohtainen palkka on 5.194,30 €/kk (palkassa tullaan huomioimaan kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaiset sopimuskorotukset 1.6.2024 lukien).

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 12 hakijaa, joilla yhtä lukuun ottamatta on insinöörin tai rakennusmestarin koulutus. Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella kolme hakijaa. Haastatteluun kutsuttujen hakijoiden valinnassa painotettiin alan kokemusta ja kokemusta rakennuttamisesta ja lähijohtajatyöstä. Haastatteluun kutsutut olivat rakennusmestari Terhi Jokiniemi, insinööri (AMK) Kimmo Pesu, rakennusmestari (AMK) Marko Rusi. Haastattelijoina toimivat kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää ja kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi. Kaikki kolme haastateltua ohjattiin soveltuvuusarviointiin.

Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon.

Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että rakennusmestari Terhi Jokiniemellä on infran aluerakennuttamispäällikön virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Jokiniemen ansioiksi katsottiin laaja kokemus ja tuntemus kunta-alan päätöksenteosta ja infran rakennuttamisesta sekä haettavana olleen viran tehtävien hoidosta 1.6.2022 alkaen. Pesulla on erityisen hyvä kokemus taitorakenteiden rakennuttamisesta ja Rusilla kunnallisen vesihuollon toiminnan vastaamisesta. Kaikilla kolmella on kokemusta lähijohtajana toimimisesta.

Kokonaisarvioinnin, hakemusten, haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnon perusteella Terhi Jokiniemi katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi infran aluerakennuttamispäällikön virkaan.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hallinnonjärjestämispäätöksen 45 §:n mukaan kaupunkiympäristöjohtaja päättää vastuualueiden päälliköiden valinnasta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

​Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan infran aluerakennuttamispäällikön virkaan (vak. nro 607141) rakennusmestari Terhi Jokiniemen. Jokiniemi on hoitanut ko. virkaa avoimen viran hoitajana 1.6.2022 alkaen, joten virkasuhteessa ei noudateta koeaikaa. Jokiniemi on aiemmin esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus).

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoJokiniemi Terhi
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedHidén Anne
tpvRand Marlena
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Kypa § 93
Oheismateriaali 1:Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Oheismateriaali 2:Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)