Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen 
Infran rakennuttamispäällikkö3816.05.2024 

3711-2024 (02 08 00)

Teatterisillan T-4230 pintarakenteiden korjausurakka lisä- ja muutostyö 5 vesieristeen yhdistys reunapalkin kohdalla

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen, vastaava rakennuttaja Tuomas Turpeinen 15.5.2024:

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on kilpailuttanut urakan Teatterisillan pintarakenteiden korjausurakka. Urakkaan sisältyy sillan graniittikivilaatoituksen kiinnityslaastin ja saumojen uusimiset, kaiteiden juurivalujen uusimiset sekä rantarakenteiden laattasaumojen uusimiset rakennussuunnitelmien osoittamassa laajuudessa. Näiden lisäksi on tilattu lisätyö 1, joka sisältää suojabetonin sekä vesieristyksen uusimisen.

Teatterisillan suojabetonin ja vesieristeen purkutöiden yhteydessä havaittiin sillan kansilaatan olevan epätasainen ja kuivatusjärjestelmä on puutteellinen sivukaltevuuden suhteen. Sillan vesieristeeksi suunniteltu kumibitumikermi vaatii tasaisen eristysalustan ja veden ohjautuminen kannelta pois vaatii riittävästi kaatoa toimiakseen. Lisäksi eristyksen teko vaatii yhdistämisen reunapalkkien alla olevaan eristykseen. Vesieristeen yhdistäminen vaatii oletettua enemmän purkamista sekä eristyksen limitystä ja nostamista reunapalkkien alle. Lisätyöllä saadaan lopputulos, joka edistää korjaustyön laadukasta toteutumista ja pitkäaikaiskestävyyttä.

Korjauksen laajentumisen myötä urakkaan varattu työaika ei riitä toteutukseen, vaan se tulee pidentymään noin 3 viikolla. Urakka-ajan pidennyksestä sovitaan urakoitsijan kanssa erikseen.

Edellä mainituista syistä kaupunkiympäristön rakennuttaminen on pyytänyt tarjousta sillan vesieristeen yhdistämisestä reunapalkin kohdalla ja kannen tasauksesta korjausurakan urakoitsijalta Infraroad Oy:ltä. Urakoitsijan yksikköhintainen tarjous on 32.965,45 euroa (alv 0 %), joka perustuu arvioituihin määriin. Laskutus tapahtuu toteutuneiden määrien perusteella. Kaupunkiympäristön rakennuttaminen pitää tarjousta perusteltuna.

Infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää:

Päätös​Päätin, että Teatterisillan T-4230 pintarakenteiden korjausurakan lisä- ja muutostyö 5 vesieristeen yhdistäminen reunapalkin kohdalla tilataan Infraroad Oy:ltä kattohintaan 32.965,45 € (alv 0 %), jota ei saa ylittää ilman tilaajan suostumusta.

Jukka Mäenpää

infran rakennuttamispäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoInfraroad Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedMäenpää Jukka
tiedSuonpää Kimmo
tpvTurpeinen Tuomas