Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu 
Infran suunnittelupäällikkö3807.05.2024 

2611-2022 (10 03 01, 02 08 00)

Pihlajaniemen asemakaava-alueen infrasuunnittelun johtaminen, laajennustilaus

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu, infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski 6.5.2024:

Infran suunnittelupäällikkö on 21.6.2022 § 40 hankkinut Pihlajaniemen asemakaava-alueen infran suunnitteluhankkeen johtamisen Urbanity Oy:ltä.​​

Suunnittelutyön yleissuunnitteluvaiheen aikaiset lähtötiedot ovat yksityiskohtaisemman suunnittelun aikana muuttuneet (mm. Rykmentintien sekä Lippueenkadun vesihuoltojärjestelyt) ja suunnittelutyön kokonaisaikataulua on tästä syystä vastaavasti pidennetty. Edellä mainituista syistä infrasuunnittelun johtamistoimeksiantoa on jo aikaisemmin laajennettu.​

Edellisen laajennusvaiheen jälkeen lisää yhteensovituksen tarpeita ovat aiheuttaneet erityisesti vesihuollon ja geotekniikan osalta alueella ja korttelien toteuttajien kanssa. Lisäksi suunnitelmien kehittäminen taloudellisemmaksi on aiheuttanut pidennystä aikaisempaan aikatauluun. Nämä toimet ovat lisänneet projektinjohtamisen ja lisäneuvotteluiden määrää sekä yhteensovittamisen tarvetta myös talonrakentajien kanssa. Edellisen laajennusvaiheen mukaisen aikataulutavoitteen mukaan hankkeen piti valmistua maaliskuussa 2024. Tämänhetkisen näkemyksen mukaan suunnittelutyö saatetaan loppuun 09/2024 mennessä.

Tämän johdosta toteutussuunnittelu on tarkoituksenmukaisuussyystä pyytänyt tarjousta suunnitteluhankkeen johtamisen laajentamisesta Urbanity Oy:ltä. Tehtävän sisältö ja kustannus on esitetty konsultin tarjouksessa 26.3.2024. Toteutussuunnittelu pitää tarjottua hintaa perusteltuna ja kohtuullisena.

Liite 1​Tarjous 26.3.2024

Päätös​​Päätin, että Pihlajaniemen infrasuunnittelun johtamisen laajennus hankitaan Urbanity Oy:ltä tuntilaskutusperustaisena kattohintaan 25 300,00 euroa (alv 0%), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun suostumusta. Lisäksi totean, että hankinnassa noudatetaan sopimusehtoina hankinnan 21.6.2022 § 40 mukaisia sopimusehtoja.

Kaupungin yhteyshenkilönä on infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski, puhelinnumero 044​ 907 5950.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Kari Linnakoski

Infran suunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

tiedTurun Vesihuolto Oy
aoUrbanity D&M Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedJokiniemi Terhi
tiedJärvi Susanne
tiedLehto Päivi
tiedLinnakoski Kari
tiedNorava Maija
tiedSiponen Päivi
tiedSuonpää Kimmo
tiedUrmson Robin


Liitteet:

Kypakyts § 38
Liite 1:Tarjous 26.3.2024