Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus 
Maankäyttöjohtaja407.05.2024 

3478-2024 (10 00 00)

Osallistuminen MAL-verkoston toimintaan vuosina 2024-2027

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi

MAL-verkosto on vuonna 2010 toimintansa aloittanut valtakunnallinen maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämisverkosto. Verkoston osapuolet ovat Helsingin seudun liikenne, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Hämeenlinnan kaupunki, Joensuun kaupunki, Jyväskylän seutu, Kajaanin kaupunki, Kotkan-Haminan seutu, Kuopion seutu, Lahden seutu, Lappeenrannan kaupunki, Oulun seutu, Porin seutu, Salon seutu, Seinäjoen kaupunkiseutu, Rovaniemen kaupunki Tampereen kaupunkiseutu, Turun seutu, Vaasan seutu, Länsi-Uusimaa kuntaryhmä, sekä Kuntaliitto.

MAL-verkoston päätavoitteena on tukea jäsentensä maankäytön, asumisen, liikenteen suunnitteluyh-teistyötä sekä toimijoiden välistä yhteistyötä seutujen sisällä, seutujen välillä ja seutujen ja valtion kes-ken. Strategisten painopisteiden tavoitteena on kohdentaa MAL-verkoston toimintaa kaupunkiseututa-soisen suunnittelun juurille maankäytön, asumisen ja liikenteen yhteensovittamistyöhön. Teemoihin, joissa kaupunkiseututasoisen suunnittelun hyödyt, kuten resurssien tehokkaampi käyttö ja yksittäistä kuntaa leveämmät hartiat, konkretisoituvat kaupunkiseutujen kestävänä kasvuna.

Aiempi sopimus verkoston toiminnasta on päättynyt ja toimintaa on tarkoitus jatkaa uuden sopimuksen pohjalta vuosina 2024-2027. Toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuin ja avustuksin sekä osallistumalla MAL-verkoston hankkeiden rahoitukseen. Hankkeet ja budjetti vahvistetaan vuosittaisessa talous- ja toimintasuunnitelmassa, jonka ohjausryhmä hyväksyy. Turun jäsenmaksu on vuodelta 2024 6600 euroa.

Päätös​Päätän, että Turun kaupunki osallistuu MAL-verkoston toimintaan vuosina 2024-2027.

Jyrki Lappi

maankäyttöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedHovi Christina
tiedKeskikastari Paula
tpvLappi Jyrki