Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta19621.05.20248

2261-2024 (10 00 02)

Yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen luovutettavat tontit 2024

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen tarkoitettu kerrostalotontti Skanssista ja kerrostalokorttelialue Pääskyvuoresta asetetaan yleisesti tarjottaviksi ajalle 20.6. - 20.8.2024. Luovutuksista tehdään erilliset päätökset kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen mukaisin toimivaltuuksin.

Kylk § 196

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, tonttipalvelut, maankäyttöinsinööri Hannu Kirjonen 16.5.2024:

Turun kaupungin asunto- ja maapoliittisten periaatteiden (kv hyv. 13.2.2023 § 29) mukaisesti kaupunki luovuttaa yhtiömuotoiseen asuntotuotantoon (AK/AR/AP) tarkoitetut rakentamattomat asuntotontit pääasiassa avoimella tarjousmenettelyllä, joissa tarjousperusteena voi olla hinta ja laatu tai jompikumpi. Mikäli tonttia ei ensimmäisellä tarjouskierroksella saada luovutettua, voidaan kyseinen tontti luovuttaa neuvottelumenettelyllä.

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että liitteen 1 mukaiset kohteet asetetaan tarjottaviksi yleisesti ajalla 20.6.-20.8.2024. Tontit luovutetaan vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon tarjouskilpailun perusteella liitteenä 1 olevan esitteen mukaisin ehdoin.

Tarjouskilpailun kohteena ovat seuraavat kohteet:

- asuinkerrostalojen tontti (AK) 853-37-22-9 Skanssinkatu 51 (Skanssi), jonka pinta-ala on noin 5935 m² ja rakennusoikeus 7550 k-m², sekä

- asuinkerrostalojen korttelialue (AL-2) korttelista 853-15-80 (Pääskyvuori), jonka pinta-ala on noin 940 m² ja rakennusoikeus 1410 k-m².

Kohteet luovutetaan vain asemakaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen. Skanssin tontille toteutettavan kohteen energiatehokkuusluokka on oltava A. Pääskyvuoren korttelialue luovutetaan tonttina, kun alueella sijaitseva rakennus on purettu ja lohkominen on lainvoimainen.

Tarjouskilpailun molemmat kohteet ovat ensikertaa luovutettavana.

Tarjous voi kohdistua yhteen tai molempiin kohteisiin, jolloin tarjoajan pitää ilmoittaa kohteiden mieluisuusjärjestys mutta kaupunki pidättää oikeuden rajata luovutettavien tonttien tai kohteiden määrää per hakija.

Tarjouksesta tulee käydä ilmi:

- ostajan/vuokraajan tiedot,

- mihin kohteeseen/kohteisiin se kohdistuu,

- tontille suunniteltu asumisen konsepti: millaisia asuntoja tontille toteutetaan, asuntojen lukumäärä ja hallintamuoto,

- tarjoajaa sitova rakentamisaikataulu, sekä

- tarjottava hinta.

Laadittavissa maanvuokrasopimuksissa tai kauppakirjoissa noudatetaan kaupungin käyttämiä vakioehtoja täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla. Tonttien luovutuspäätökset tehdään kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hallinnonjärjestämispäätöksen mukaisin valtuuksin tarjousajan päättymisen jälkeen.

Liite 1​Tarjouskilpailun esite 2024

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

- liitteen 1 mukaiset rakentamattomat asuinkerrostalojen tontit luovutetaan vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon tarjouskilpailulla liitteen 1 mukaisin ehdoin keväällä 2024,

- tontit asetetaan yleisesti tarjottaviksi ajalle 20.6. - 20.8.2024

- laadittavissa maanvuokrasopimuksissa tai kauppakirjoissa noudatetaan kaupungin käyttämiä vakioehtoja täydennettynä tonttikohtaisin ehdoin,

- kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä kaikki tarjoukset, ja

- luovutuksista tehdään erilliset päätökset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, tonttipalvelut


Liitteet:

Kylk § 196
Liite 1:Tarjouskilpailun esite 2024