Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Maanhallintapäällikkö17506.05.2024 

3264-2024 (10 00 02)

Toriparkin alueella eräistä oikeuksista ja velvollisuuksista sopiminen (VI kaupunginosa)

Konsernihallinto, lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas sekä Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, projektijohtaja Janne Laine ja tonttipäällikkö Essi Korpela 3.5.2024:

Torinparkin alueella os. Kauppatori, 20100 Turku toimivien kolmen tahon Turun Toriparkki Oy:n, Kiinteistö Oy Turun Metron ja Kiinteistö Oy Turun Valtakulman välillä on tarpeellista sopia eräistä osapuolien välisistä oikeuksista ja velvoitteista siten, että alueen rakennusten ja tilojen käyttö on edelleen mahdollista ja viranomaisvaatimukset täyttyvät.

Turun kaupunki omistaa alueen ja toimii vuokranantajan roolissa sekä on edellä mainittujen tahojen kanssa allekirjoittanut 30.5.2022 kauppatorialueen yhteisjärjestelysopimuksen. Yhteisjärjestelysopimuksessa on mukana myös useita muita tahoja ja tämän päätöksen mukaisella sopimuksella ei muuteta siinä määritettyjä oikeuksia tai velvoitteita.

Toriparkin maanalaisen maanvuokrasopimuksen jakamisesta kolmeksi erilliseksi sopimukseksi on päätetty Tonttipäällikön päätöksellä 2.5.2024 § 116. Sopimuksia on laadittu yksi Turun Toriparkki Oy:lle ja kaksi Kiinteistö Oy Turun Metrolle siten että Kiinteistö Oy Turun Metron hallinta-alueella olevista Kiinteistö Oy Turun Valtakulman hallitsemista huonetiloista on erillinen sopimus.

Tällä päätöksellä päätetty sopimus tulee voimaan sen tultua kaikkien osapuolten allekirjoittamaksi ja kun Toriparkin ja Metron maanvuokrasopimuksia koskevat päätökset ovat lainvoimaisia, kun Valtakulman aluetta koskeva Metron maanvuokrasopimus on siirretty Valtakulmalle ja kun tätä sopimusta koskeva päätös on lainvoimainen.

Liite 1​Sopimus

Maanhallintapäällikkö Heikki Häkli:

Päätös​Päätin, että Turun kaupunki hyväksyy liitteen 1 mukaisen sopimuksen, jolla sovitaan eräistä osapuolien välisistä oikeuksista ja velvoitteista, ja jonka osapuolina ovat Turun kaupunki, Turun Toriparkki Oy, Kiinteistö Oy Turun Metro ja Kiinteistö Oy Turun Valtakulma.

Tällä päätöksellä päätetty sopimus tulee voimaan sen tultua kaikkien osapuolten allekirjoittamaksi ja kun Toriparkin ja Metron maanvuokrasopimuksia koskevat päätökset (Tonttipäällikön päätös 2.5.2024 § 116) ovat lainvoimaisia, kun Valtakulman aluetta koskeva Metron maanvuokrasopimus on siirretty Valtakulmalle ja kun tätä sopimusta koskeva päätös on lainvoimainen. Muutoin noudatetaan liitteenä olevia sopimusehtoja.

Lisäksi päätin, että tämän päätöksen mukainen sopimus allekirjoitetaan heti.

Tämän päätöksen perusteella laadittava sopimus on osapuolten taholta allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä päivästä lukien, jolloin kaupunki on ilmoittanut, että sopimus on kaupungin puolesta allekirjoitettavissa. Muussa tapauksessa tämä päätös katsotaan rauenneeksi.

Heikki Häkli

maanhallintapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKiinteistö Oy Turun Metro
aoKiinteistö Oy Turun Valtakulma
aoTurun Toriparkki Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta


Liitteet:

Kypakiis § 175
Liite 1:Sopimus