Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta18707.05.20242

3294-2024 (02 08 02)

Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus -urakan urakoitsijan valinta

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus -urakan urakoitsijaksi valitaan kaupungille halvimman tarjouksen tehnyt Spesifix Oy.

Kylk § 187

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen, vastaava rakennuttaja Kaija Vento ja infran rakennuttamispäällikkö Jukka Mäenpää 2.5.2024:

 

Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus -urakassa toteutetaan Turun kaupungin Urheilupuistossa sijaitsevan Paavo Nurmen stadionin kentän peruskorjaaminen. Paavo Nurmen stadionin kentän juoksuratojen ja suorituspaikkojen nykyinen yleisurheilukenttäpäällyste vaihdetaan World Athletics Class 1 vaatimusten mukaisiksi. Urakka toteutetaan kokonaishintaisena kokonaisurakkana. Urakka-aika alkaa 20.6.2024 ja päättyy loppusyksyllä 2024.

 

Kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt 19.3.2024 § 96, että em. urakan kilpailutus voidaan käynnistää.

 

HILMA-hankintakanavalla ja Cloudia-järjestelmässä on 10.4.2024 julkaistu hankintailmoitus, jossa pyydettiin mahdollisia tarjoajia jättämään tarjouksensa 26.4.2024 klo 13.00 mennessä. Urakoitsijan valintakriteerinä on halvin hinta.

 

Määräaikaan mennessä saapui kaksi (2) tarjousta.

 

Tarjoukset avattiin 26.4.2024, tarjousten avauskokouksen pöytäkirja on liitteenä 1.

 

Määräaikaan mennessä saapuneista tarjouksista ainoastaan yksi täytti tarjouspyynnön kelpoisuuden ehdot.

 

Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle. Hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia.

 

Tarjouspyynnössä (s. 6) on asetettu tarjoajan soveltuvuutta koskevaksi vaatimukseksi mm. seuraavaa:

 

Stadionin suorituspaikkojen pintamateriaalia ja asennustyötä koskevat erityisvaatimukset:

 

1.Tarjoajan on edellytetty toimittavan pintamateriaalin tuote-esite tai suoritustasoilmoitus.

2.Pintamateriaalin valmistajalla tulee olla vähintään 3 referenssikohdetta pohjoismaista viimeisen kolmen vuoden ajalta. Toimitettava

asennusreferenssiluettelo tai vastaava selvitys, mistä vaatimuksen täyttyminen käy ilmi.

3.Pintamateriaalin valmistajalla tulee olla referenssikohteita pintamateriaalin käytöstä suorituspaikoilla Euroopan mestaruus-, maailmanmestaruus- tai olympiakisoista. Toimitettava referenssikisaluettelo tai vastaava selvitys, mistä vaatimuksien täyttyminen käy ilmi

4.Päätoteuttajalla tai sen käyttämällä asennustyötä suorittavalla aliurakoitsijalla tulee olla vähintään kaksi yli 3500 m2 referenssikohdetta viimeisen kolmen vuoden ajalta. Toimitettava referenssiluettelo tai vastaava selvitys, mistä vaatimuksien täyttyminen käy ilmi.

 

FEC Oy ei ole toimittanut tarjouksensa yhteydessä dokumentteja yllä luotelluista soveltuvuusarvioinnissa vaadituista dokumenteista. Näin ollen FEC Oy:n tarjous ei ole täyttänyt tarjouspyynnön vaatimuksia, minkä vuoksi tarjoaja suljetaan hankintalain 104.2 §:n mukaisesti hankintamenettelyn ulkopuolelle. FEC Oy:n tarjousta ei oteta mukaan tarjousten vertailuun.

 

Halvimman tarjouksen tehneen urakoitsijan osalta tarjouspyynnön kelpoisuuden ehdot on tarkistettu.

 

Hyväksyttyjen tarjoajien antamat urakka- ja vertailuhinnat (alv 0 %):

 

Urakoitsija

Kokonaishinta

Spesifix Oy

1.666.000,00

 

 

Todettiin, että tilaajalle hinnaltaan halvimman tarjouksen tehneen Spesifix Oy:n tarjouksen mukainen urakkahinta on 1.666.000.00 euroa (alv 0 %).

 

Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannuksen hankekortin (kaupunkiympäristöjohtaja 7.9.2023 § 235) kustannusarvio on ollut vaihteluvälillä 1–2 M€.

Koko hankkeen kustannusarvio on hankintaa käynnistäessä ollut noin 1.759.000.00 euroa (alv 0 %). Kustannusarvio sisältää 20 % hankevarauksen. Pääurakkaa koskevien töiden kustannusarvio on n. 1.577.000,00 euroa.

Kustannusarvio on laadittu helmikuussa 2024, jolloin maanrakennuskustannusindeksi oli 131,6 (2015 = 100) (elokuu 2023).

Hanketta varten on vuoden 2024 talousarviossa varauduttu 1,5 milj. eurolla. Ylimenevä osa katetaan muualta investointiohjelmasta.

 

Hankinnassa pääurakkana toteutetaan stadionin pintarakenteet, joka mahdollista WA-sertifikaatin saamisen, ja mikäli talousarvion määrärahaa korotetaan, teetetään suorituspaikkoihin parannuksia lisätyönä.

 

Hankkeeseen kohdistuu myös mm. rakennuttamisen, valvonnan sekä urakan erillishankintojen, esim. kiviainekset ja massojen vastaanottoon liittyviä kustannuksia.

 

Hankkeen hyväksytty kustannusarvio (hankekortti 7.9.2023 § 235) tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen kirjaukset huomioiden riittää hankkeen toteuttamiseen.

 

Liite 1                                  Tarjousten avauskokouksen pöytäkirja 26.4.2024

 

Kaupunkiympäristöjohtajan varahenkilönä maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi:

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

 

- FEC Oy suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle, koska se ei ole täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja soveltuvuusvaatimuksia,

 

- Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus -urakan urakoitsijaksi valitaan halvimman tarjouksen tehnyt Spesifix Oy, tarjouspyynnön 10.4.2024 ja 26.4.2024 jätetyn tarjouksen mukaisesti siten, että kokonaisurakkahinta on 1.666.000,00 euroa (alv 0 %),

- sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan myöhemmin tehtävällä sopimuksella,

- kaupunkirakentamisjohtaja valtuutetaan tekemään sopimukseen vähäisiä korjauksia ja muutoksia ja allekirjoittamaan sopimus, ja

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

 

Hankintapäätös voidaan panna täytäntöön ja hankintasopimus tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on tai hänen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi.​

Jakelu

aoFEC Oy
aoSpesifix Oy
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 187
Liite 1:Tarjousten avauskokouksen pöytäkirja 26.4.2024