Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta10626.03.20248

12507-2020 (10 03 01)

Viilarinkadun jalkakäytävän poistaminen välillä Rakennusmestarintie - Uunintekijäntien liittymä

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi katusuunnitelma, jossa vielä toteuttamatta oleva Viilarinkadun eteläreunaan suunniteltu jalkakäytävä poistetaan aikaisemmin hyväksytystä katusuunnitelmasta.

Kylk § 106

Kaupunkiympäristö, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola 11.3.2024:

 

Taustaa

 

Kaupunkiympäristölautakunnan 11.5.2021 § 170 hyväksymän Viilarinkadun katusuunnitelman toteutus on tarkoitus saattaa valmiiksi kuluvan kevään aikana. Kadulla on jo otettu käyttöön uusi yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä pohjoisreunalla. Voimassa olevassa katusuunnitelmassa on osoitettu säilytettäväksi olemassa oleva korotettu väylä jalankululle Viilarinkadun eteläreunalla välille Rakennusmestarintie – Uunintekijäntien liittymä. Kadun kokonaissaneerauksen johdosta jalkakäytävä on purettu ja sen uudelleen rakentaminen toistaiseksi keskeytetty.

Viilarinkadun pohjoisreunan yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä on nykytilassaan katkeamaton Markulantieltä länteen aina Satakunnantielle asti. Kadun vastakkaisen puolen yhden liittymävälin mittaiselle jalkakäytävälle ei ole enää toiminnallisia perusteita. Viilarinkadun eteläpuolisille tonteille on kulkuyhteydet Satakunnantien puolelta jalankulun ja pyöräilyn väylältä. Jalkakäytävä esitetään täten poistettavaksi katusuunnitelmasta ja kadun valmiiksi saattamiseksi laaditusta rakentamissuunnitelmasta. Tila on hyödynnettävissä lumitilana.

 

Alla olevassa kuvassa kartalla on sinisellä uusi yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä. Kuvassa kartalla punaisella on suunnitelmasta poistettava rakentamaton jalkakäytävä.

 

 

Kustannukset

 

Katusuunnitelman muuttamisella ei ole mainittavia vaikutuksia alkuperäisiin kustannuksiin.

 

Nähtävilläolo

Katusuunnitelma on ollut julkisesti nähtävillä 26.2.-11.3.2024 välisen ajan. Suunnitelmasta ei ole jätetty muistutuksia.

 

Liite 1                                   Viilarinkadun katusuunnitelma K 5090 039 24.1.2024

 

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi

 

Ehdotus        Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen Viilarinkadun katusuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön aluerakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito
tpvKaupunkiympäristö, liikennesuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 106
Liite 1:Viilarinkadun katusuunnitelma K 5090 039 24.1.2024