Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta8219.03.20245

1332-2024 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Jäkäläpolku (4/2024)

Tiivistelmä: -

Kylk § 82

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavasuunnittelija Amalia Aarnio 1.3.2024:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Asemakaavanmuutos Luolavuoren​ kaupunginosan​ osalle Jäkäläpuisto-nimistä puistoaluetta. Työnimeltään kaavanmuutos on Jäkäläpolku.

Kaava laaditaan kaupungin aloitteesta kaupungin omistamalle maalle osana kaupunginhallituksen 11.9.2023 § 334 hyväksymiä täydennysrakentamisselvityksen jatkotoimenpiteitä. Jäkäläpuisto on yksi ensimmäisessä vaiheessa kaavoitettavista kohteista. Täydennysrakentamisselvityksen mukaan alueelle voisi sijoittua yhtiömuotoinen rivi-, pari tai kytkettyjen pientalojen tontti.

Alueen kaavoittaminen pientaloasumiseen edistää pormestariohjelman tavoitetta pientalotarjonnan lisäämiseksi houkuttelevilta paikoilta.

Kaavamuutos ei ole vaikutuksiltaan merkittävä ja siten sen hyväksymisestä päättäminen kuuluu kaupunkiympäristölautakunnan toimivaltaan. Kaavan laadinnasta vastaa kaavasuunnittelija Amalia Aarnio.

Kaavan tavoitteet

​Asemakaavamuutoksella tavoitellaan pientaloasumisen lisäämistä jo asemakaavoitetulla alueella olemassa olevan infrastruktuurin, palveluiden ja​ kävely-, pyöräily- ja joukkoliikenneyhteyksien läheisyydestä.

Oheismateriaali 1​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Jäkäläpolku

Oheismateriaali 2​Täydennysrakentamisselvityksen kohdekortti 5. Jäkäläpolku, Luolavuori​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Jäkäläpolku.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue