Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta9619.03.202419

2078-2024 (02 08 02)

Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus -urakan urakoitsijan valintakriteerit ja hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus €nimisen urakan käynnistämistä ja että hankinnassa esitetään käytettäväksi avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

Kylk § 96

Salassa pidettävä, salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §:n 1 momentin 2 kohta

Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen, vastaava rakennuttaja Eero Kupari, 1.3.2024

Kaupunkiympäristön rakennuttaminen on valmistelemassa Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannustyöt - rakennusurakkaa. Urakassa toteutetaan rakennussuunnitelmienosoittamassa laajuudessa Stadionin Mondo-pinnoite ja tehdään parantavia muutoksia myös muille suorituspaikoille käytettävissä olevan määrärahan puitteissa. Urakka-aika on suunniteltu alkavaksi kesäkuussa 2024 ja päättyvän loppuvuodesta 2024.

Koko hankkeen kustannusarvio on n. 1.759.000.00 euroa (alv 0 %). Kustannusarvio sisältää 20 % hankevarauksen.

Hanketta varten on talousarviossa varauduttu 1,5 milj. eurolla. Hankinnassa pääurakkana toteutetaan stadionin pintarakenteet, joka mahdollista WA-sertifikaatin saamisen, ja talousarvion määrärahan puitteissa teettää suorituspaikkoihin parannuksia lisätyönä.

Pääurakkaa koskevien töiden kustannusarvio on n. 1.577.000,00 euroa.

Kustannusarvio on laadittu helmikuussa 2024, jolloin maanrakennuskustannusindeksi oli 131,6 (2015 = 100) (elokuu 2023).

Lisäksi hanketta varten on anottu valtiolta rahoitusta, päätös annetaan myöhemmin keväällä.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä ja EU:n kynnysarvon alittava hankinta.

Hankinnasta tullaan tekemään hankintalain edellyttämä hankintailmoitus.

Urakkamuotona on kokonaishintainen kokonaisurakka.

Urakkaa ei sidota indeksiin.

Urakan hankinta suoritetaan käyttäen avointa hankintamenettelyä ja valintaperusteena on halvin hinta.

Tarjousten tekijöille asetetaan seuraavat kelpoisuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään kaksi (2) miljoonaa euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Urakoitsijan tulee noudattaa kaikkien työntekijöiden työsuhteissa voimassa olevaa alan valtakunnallista työehtosopimusta.

Tarjoajalla on voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut tapaturmavakuutuslaissa (608/1948) tarkoitetun vakuutuksen.

Tarjoajan on esitettävä tarjouslomakkeella, miten se tulee järjestämään urakkaohjelman mukaisen vakuuden. Lomakkeessa on ilmoitettava vakuuden muoto ja vakuuden antaja.

Tilaaja hyväksyy ulkomaisen vakuudenantajan vain siinä tapauksessa, että vakuudenantajalla on sivukonttori tai muu tilaajan hyväksyttävissä oleva edustaja Suomessa.

Tarjoajan tulee toimittaa yllä mainittujen vaatimusten täyttymisestä tarjouspyynnössä tarkemmin määritellyt todistukset, jotka eivät saa olla kolmea (3) kuukautta vanhempia.

Stadionin pintamateriaalia ja sitä koskevaa asennustyötä varten asetetaan seuraavat erityisvaatimukset:

1.​ ​Pintamateriaalin tulee olla tehdasvalmisteinen, Euroopassa valmistettu, liimattava matto, jossa on timanttirakenteinen pohjakuviointi. Pintamateriaalilla tulee asennushetkellä olla voimassa WA sertifikaatti (World Athletics Certified Track Surfacing Product). Pintamateriaalin tulee olla rullatavaraa ja paksuus tulee olla suorituspaikan vaatimuksesta/asennuspaikasta riippuen 13 mm tai 7+13 mm.

2.​ ​Pintamateriaalin valmistajalla tulee olla vähintään 3 referenssikohdetta pohjoismaista viimeisen kolmen vuoden ajalta (tarkennus: aikavälillä 1.1.2021-nykyhetki), asennettava pintamattolaajuus vähintään 3500 m2/kohde.

3.​ ​Pintamateriaalin valmistajalla tulee olla referenssikohteita pintamateriaalin käytöstä suorituspaikoilla Euroopan mestaruus-, maailman mestaruus- tai olympiakisoista.

4.​ ​Päätoteuttajalla tai sen käyttämällä asennustyötä suorittavalla aliurakoitsijalla tulee olla vähintään kaksi yli 3500 m2 referenssikohdetta viimeisen kolmen vuoden ajalta (tarkennus: aikavälillä 1.1.2021-nykyhetki) tehtynä vastaavalla pintamateriaalilla. Lisäksi päätoteuttajalla tai sen käyttämällä asennustyötä suorittavalla aliurakoitsijalla tulee olla asennusreferenssejä Class 1 sekä Class 2 luokan urheilukenttien toteutuksesta sekä pintamateriaalin valmistajan hyväksyntä suorittaa asennustyö.

Liite 1​Tarjouspyyntö pvm. x.3.2024

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää, että:

-​Paavo Nurmen stadionin suorituspaikkojen perusparannus- urakan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja liitteen 1 mukaisella tarjouspyynnöllä,

-​​hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa,

-kaupunkirakentamisjohtaja oikeutetaan tekemään tarjouspyyntöasiakirjoihin tarvittaessa teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä sekä allekirjoittamaan tarjouspyyntö mahdollisine lisäkirjeineen, ja

-pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen


Liitteet:

Kylk § 96
Liite 1:Tarjouspyyntö