Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö622.02.2024 

1522-2024 (02 08 00)

Kuntec Oy:n puitesopimuksen mukaisen laskutuksen tarkastaminen vuonna 2024

Kaupunkiympäristön kunnossapito, Heidi Jokinen 22.2.2024:

Turun kaupunginvaltuusto on päättänyt 14.2.2022 § 24 omistajapoliittisessa linjauksessaan vuosille 2022-2025, että Kuntec Oy tuottaa Turun kaupungille sidosyksikkömuotoisesti laadultaan korkeatasoisia kunnallisteknisiä ylläpitopalveluja sekä viheralueiden rakentamis- ja ylläpitopalveluja. Lisäksi edellytetään, että tuotantoyhtiöiden tuottamien palveluiden hintatason tulee olla rinnastettavissa vastaavien kilpailutettujen palveluiden keskihintaan.

Sopimuksen mukaan hinnaston mukaiset hinnat tarkistetaan vuosittain vastaamaan omakustannushintaa. Hinnoitteluperuste noudattaa YSE 1998 ehdoista poiketen omakustannushintaa, jolla tarkoitetaan Tuottajan Palvelun tuottamisesta aiheutuvia kuluja ja todellisia toteutuneita yleiskustannuksia, johon Tuottaja on oikeutettu lisäämään ainoastaan 2 % katteen ottaen kuitenkin huomioon sen, että Palveluntuottaja on oikeutettu lisäämään 2% katteen alihankintakustannuksiin vain, kun alihankinnan osuus yhtiön liikevaihdosta on korkeintaan 40%. Mikäli alihankintojen osuus ylittää 40%, kustannukset laskutetaan 40% ylittävältä osin läpilaskutettavina erinä ilman katetta.​

Osapuolten välinen sopimus perustuu open book- periaatteelle, joka tarkoittaa urakoitsijan velvoitetta avata vaadittaessa kirjanpitonsa laskutuksen oikeellisuuden varmistamiseksi ja osapuolten välistä avointa ja läpinäkyvää kustannustiedon jakamista urakasta.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt 11.4.2022 § 74 tarkastuslautakunnan ehdotuksesta käyttää tilintarkastuksen hankintasopimukseen sisältyvän option ja valita Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2023-2024 KPMG Oy Ab:n.

Kaupunkiympäristön kunnossapidon -yksikkö on pyytänyt sopimustoimittaja KPMG Oy:ltä tarjousta Turun kaupungin ja Kuntec Oy:n välisen puitesopimuksen kohdan 11. mukaisen laskutuksen tarkastuksesta vuodelle 2024. Tavoitteena on tuottaa toteutuneen omakustannushinnan tarkastelun tueksi raportti toteutuneen laskutuksen vastaavuudesta puitesopimukseen.

KPMG Oy on tehnyt alustavaan työmääräarvioon perustuvan tarjouksen edellä mainitusta asiantuntijapalveluista arvonlisäverottomaan 15 370,00 € hintaan. Tarjous perustuu arvioituihin tuntimääriin ja puitesopimuksen mukaisiin veloitusperusteisiin. Tarjoushinta on kattohinta, jota ei saa ilman tilaajan suostumusta ylittää.

Liite 1​ KPMG Oy:n tarjous 22.11.2023

Vs. infran kunnossapitopäällikkö Marjo Jaakkola:

Päätös​Päätin tilata Turun kaupungin ja Kuntec Oy:n välisen puitesopimuksen kohdan 11. mukaisen laskutuksen tarkastuksen vuodelle 2024 KMPG Oy:ltä 22.11.2023 annetun tarjouksen mukaisesti hintaan on 15 370,00 € (alv 0 %). Tarjous perustuu arvioituihin tuntimääriin ja puitesopimuksen mukaisiin veloitusperusteisiin. Tarjoushinta on kattohinta, jota ei saa ilman tilaajan suostumusta ylittää.

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.​

Marjo Jaakkola

vs. infran kunnossapitopäällikkö

infrahallintapäällikön varahenkilö​

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoKPMG Oy Ab
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kypakyku § 6
Liite 1:KPMG Oy:n tarjous 22.11.2023