Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö308.02.2024 

1190-2024 (02 08 00, 11 03 00)

Kalibrointi ilmanlaatumittalaitteille

Ympäristötarkastaja Hans-Peter Huhtala 8.2.2024:

Ilmanlaadun jatkuvatoimisessa mittauksessa käytettäviä analysaattorien toimintaa tulee säännöllisesti tarkistaa. Kaasuanalysaattorit tulee kalibroida kolmen kuukauden välein ja, hiukkasanalysaattoreille suorittaa virtaus- ja pitoisuuskalibroinnit, vuototestit sekä tarkistaa lämpötila-anturit.

Laatujärjestelmän mukainen kalibrointi edellyttää jäljitettävyyttä, ja vaatimukset täyttäviä kalibroijia on vain muutama Suomessa. Kalibroinneista sekä muista toimenpiteistä pyydettiin tarjousta Ilmatieteen laitokselta sekä Aeri Oy:ltä. Tarjousta pyydettiin neljästä kalibrointikerrasta, joista ensimmäinen toteutettaisiin keväällä 2024 ja seuraavat kolme kalibrointikerrat noin kuuden kuukauden välein.

Molemmat tarjoukset täyttivät tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset. Edullisemman tarjouksen teki Ilmatieteen laitos, joka tarjoutui kalibroimaan yhdeksän kaasuanalysaattoria, kuusi hiukkasanalysaattoria ja laatimaan kalibrointiraportin hintaan 19980 € + alv.

Kustannukset katetaan ilmansuojelun seudullisen yhteistyöryhmän budjetista.

Hankintayksikköä sitova sopimus tai tilaus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

Päätös​Päätin hankkia mittalaitteiden kalibroinnit Ilmatieteen laitokselta tarjotun mukaisesti.

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

tiedAeri Oy
aoIlmatieteen Laitos
tpvKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta