Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kiinteistökehitys ja isännöinti 
Maanhallintapäällikkö6708.02.2024 

5341-2023 (10 03 01)

Maanvuokrasopimuksen vuokrahyvityspyyntö

Kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, kiinteistökehitys ja isännöinti, va. kiinteistökehityspäällikkö Heikki Häkli 6.2.2024:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 24.5.2017 §245 päättänyt vuokrata ravintolalaivan sijoituspaikan Jokilaivan Cindy Oy:lle Aurajoen vesialueesta Itäisen Rantakadun varrelta. Itäisen Rantakadun ajoradan ja pyörätien peruskorjaushankkeen johdosta on hankkeen vaikutusalueella olevien toimijoiden ja Turun kaupungin välillä käyty useita keskusteluja. Keskustelun tarve on tullut hankkeen vaikuttaessa haitallisesti alueen tavanomaiseen käyttämiseen.

Turun kaupunginhallitus on tehnyt periaatepäätöksen 18.12.2023 §470 kadun- tai infrarakennustöiden aikaisten häiriöiden ja haittojen korvaamisesta tai niiden vaikutuksesta maanvuokriin ja toimitilavuokriin. Päätöstä noudatetaan tämän päätöksen perusteena.

Heinäkuun 2023 alusta alkanut Itäisen Rantakadun ajoradan ja pyörätien peruskorjaushankkeen työmaa on aiheuttanut häiriötä alueen normaaliin toimintaan. Työmaa valmistuu vuoden 2024 lopussa. Siihen asti on selvää, että aluetta ei pysty käyttämään täysipainoisesti. Edellä mainitussa Turun kaupunginhallituksen periaatepäätöksessä todetaan, että Turun kaupunki ei hyvitä maanvuokria kadun- tai infrarakennustöiden aikaisista hankkeiden johdosta, ellei niistä johtuvaa maanvuokran hyvittämistä ole erikseen maanvuokrasopimukseen kirjattu. Turun kaupungin ja Jokilaiva Cindy Oy:n välisessä sopimuksessa ei ole sovittu maanvuokran hyvittämisestä.

Kiinteistökehitys ja isännöinti – yksikkö ei pidä perusteltuna myöntää vuokrahyvitystä Itäisen Rantakadun ajoradan ja pyörätien peruskorjaushankkeen johdosta. Päätöksen perusteena osapuolten välinen maanvuokrasopimus ja Turun kaupunginhallituksen päätös 18.12.2023 §470.

Va. kiinteistökehityspäällikkö Heikki Häkli:

Päätös​Päätin, että

- Turun kaupunki ei myönnä hyvitystä maanvuokrasta Jokilaiva Cindy Oy:lle 1.7.2023 alkaen Itäisen Rantakadun ajoradan ja pyörätien peruskorjaushankkeen johdosta perustuen osapuolten väliseen maanvuokrasopimukseen ja Turun kaupunginhallituksen päätökseen 18.12.2023 §470.

Heikki Häkli

va. kiinteistökehityspäällikkö

maanhankintapäällikön varahenkilö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoJokilaiva Cindy Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX