Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Turun Seudun Kääpiökoirat, TSKK ry   (jäljempänä Käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 0991032-6

c/o Berit Björklund

Puostantie 4

21500 PIIKKIÖ

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Kaupunki yleisen alueen 853-95-9903-0 (Saramäki) omistajana sekä Turun Seudun Kääpiökoirat, TSKK ry sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella käyttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Yhteensä noin 3292 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue yleisen alueen 853-95-9903-0 alueella, osoitteessa Kuparikatu. Käyttöoikeusalueen likimääräinen sijainti on osoitettu liitekartalla M 111 / 10.5.2023.

 

Käyttöoikeusalue on ollut Turun Seudun Kääpiökoirat, TSKK ry:n käytössä 31.8.2017 allekirjoitetun sopimuksen nojalla välillä 1.8.2017 - 31.12.2023.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 2.8.2003 voimaan tulleessa asemakaavassa 5/2003 Piipankallionpuisto -nimiseksi virkistysalueeksi.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhallintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2024 jatkuen kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2030 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saajan tulee tarvittaessa anoa jatkoa käyttöoikeudelle.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeusalue luovutetaan koirien koulutus- ja harrastusalueeksi. Koirien irrallaan pito on sallittu käyttöoikeusalueella ohjatussa koulutustapahtumassa.

 

4. Kaupunki perii käyttöoikeudesta kertakorvauksena tuhat kahdeksansataaviisikymmentä (1.850) euroa. Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä, ei Kaupunkia ole velvoitettu palauttamaan minkäänlaista osaa kertakorvauksesta.

 

5. Käyttöoikeutta tai sen osaa ei saa vuokrata tai siirtää eteenpäin kolmannelle.

 

6. Käyttöoikeusalueelle johtaa tie Kuparikadulta ja sen välittömässä läheisyydessä on pysäköintialue. Alueen kaikilla koirayhdistyksillä on oikeus tien ja pysäköintialueen käyttöön. Käyttöoikeuden saajan on sovittava alueen muiden koirayhdistysten kanssa tien ja pysäköintialueen käytöstä, huollosta ja ylläpidosta.

 

7. Käyttöoikeusalueella on sähkö- ja vesiliittymä. Alueen kaikilla koirayhdistyksillä on oikeus liittymien käyttöön. Käyttöoikeuden saajan on sovittava alueen muiden koirayhdistysten kanssa sähkö- ja vesiliittymän käytöstä ja maksuista sekä muista sähkö- ja vesiliittymään liittyvistä asioista, mm. huollosta ja ylläpidosta.

 

8. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava Kaupungin määräämässä ajassa.

 

9. Käyttöoikeuden saaja vastaa toimintaansa liittyvistä vahingoista ja tapaturmista.

 

10. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa käyttöoikeusajan päättyessä, elleivät osapuolet toisin sovi. Muussa tapauksessa Kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan Käyttöoikeuden saajan omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset Käyttöoikeuden saajalta.

 

11. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

12. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2024

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

Heikki Häkli

va. kiinteistökehityspäällikkö