Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki      (kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Turku Energia Sähköverkot Oy   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 2001717-6

PL 106

20521 Turku

 

Sopimuksen kohde

 

Liitekartalla M 316 / 31.8.2023 osoitettu noin 50 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue yleisen alueen 853-15-9903-0 (Pääskyvuori) alueella, osoitteessa Keltasirkunpolku. Käyttöoikeusalue on osoitettu 17.10.2009 voimaan tulleessa asemakaavassa 853 14/1999 Munkkionpuisto -nimiseksi puistoksi.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhallintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2019 jatkuen kuitenkin enintään 31.12.2068 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saajan tulee tarvittaessa anoa käyttöoikeudelle jatkoa.

 

2. Käyttöoikeusalue on tarkoitettu muuntamon sijoituspaikaksi.

 

3. Kaupunki perii käyttöoikeudesta kertakorvauksena tuhat kuusisataaviisikymmentä (1.650) euroa.

 

4. Käyttöoikeuden saaja on oikeutettu ilman eri korvausta kuljettamaan ja asentamaan käyttöoikeuteen liittyvät rakenteet, kojeet ja laitteet käyttöoikeusalueelle, sekä suorittamaan käyttöoikeuteen liittyviä valvonta- ja kunnossapitotöitä.

 

5. Käyttöoikeusalueella ei saa varastoida tavaraa, eikä muuntamoon pääsylle saa asettaa esteitä. Jos alue aidataan, tulee muuntamo jättää aitauksen ulkopuolelle, tai käyttöoikeuden saajalle tulee varata esteetön pääsy portin kautta muuntamolle kaikkina vuorokaudenaikoina.

 

6. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueen kunnossapidosta ja siisteydestä.

 

7. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueelle sijoittamiensa rakenteiden käyttöturvallisuudesta.

 

8. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkastetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

9. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä

 

10. Käyttöoikeusalueen siirtyessä pois kaupungin omistuksesta tai hallinnasta, sitoutuu kaupunki sisällyttämään luovutuskirjaan tai vuokrasopimukseen tämän käyttöoikeussopimuksen mukaisen oikeuden voimassapitämistä koskevan ehdon.

 

11. Mikäli käyttöoikeuden saaja poistaa muuntamon käyttöoikeusalueelta ennen käyttöoikeusajan päättymistä, ei kaupunki ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin käyttöoikeuden saajalle.

 

12. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa käyttöoikeusalueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi toiselle osapuolelle.

 

13. Käyttöoikeuden päättyessä on käyttöoikeuden saaja velvollinen luovuttamaan käyttöoikeusalue kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli käyttöoikeusajan alkaessa. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne rakentamansa ja sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä siistimään käyttöoikeusalue yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

14. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopimuspuolelle.

 

Turussa    xx. päivänä      xxxkuuta

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

Tämän käyttöoikeussopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika