RASITESOPIMUS

 

1.Osapuolet

 

1.1.Asunto Oy Turun Hippoksentie 33 A (y-tunnus 2788201-5) ja Lumo Vuokratalot Oy (y-tunnus 2303701-7) Turun kaupungin Vasaramäen kaupunginosan korttelin 57 tontin nro 2 vuokraoikeuden määräosaisina haltijoina, laitostunnus 853-23-57-2-L1, jäljempänä Tontti 2

 

1.2.Kiinteistö Oy M2-Kodit (y-tunnus 1839043-0), Kiinteistö Oy Y-Säätiön Palvelutalot (y-tunnus 1891964-8), Lumo Vuokratalot Oy (y-tunnus 2303701-7) ja Asunto Oy Turun Hippoksentie 31 G (y-tunnus 2916315-3) Turun kaupungin Vasaramäen kaupunginosan korttelin 57 tontin nro 1 vuokraoikeuden määräosaisina haltijoina, laitostunnus 853-23-57-1-L2, jäljempänä Tontti 1

 

1.3.Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8) Tonttien 1 ja 2 omistajana.

 

2.Pelastustie

 

Tontilla 2 on pysyvä ja korvaukseton oikeus käyttää Tontilla 1 olevaa oheiseen liitteeseen merkittyä aluetta pelastustienä. Pelastustietä ei saa käyttää autojen pysäköintiin, eikä muutenkaan käyttää tavalla, joka estää tai vaikeuttaa sen käyttöä pelastusreittinä. Pelastustien kunnossa- ja puhtaanapidosta vastaa Tontti 1.

 

3.Sopimuksen irtisanominen ja muuttaminen

 

Tämä sopimus on pysyvä eikä sitä voida irtisanoa eikä muuttaa ilman sopijapuolten hyväksymistä muuten kuin voimassa olevasta lainsäädännöstä johtuvista syistä.

 

4.Sopimuksen siirtäminen

 

Sopijapuolilla on oikeus ja velvollisuus mahdollisesti siirtäessään tontin omistus- ja hallintaoikeiden samalla siirtää tästä sopimuksesta johtuvat oikeudet ja velvollisuudet siirronsaajalle.

 

5.Rekisteröinti ja perustamiskustannukset

 

Sopijapuolilla on oikeus saada tämän sopimuksen mukaiset rasitteet rekisteröityä toista sopijapuolta enempää kuulematta, mikäli lainsäädäntö ja/tai asianomainen viranomainen sen hyväksyy.

 

Rasitteen perustamiskustannuksista ja rekisteröinnistä vastaa tontti 2.

 

6.Turun kaupungin asema

 

Turun kaupunki on tämän sopimuksen allekirjoittajana ainoastaan tässä sopimuksessa tarkoitetun rasitteen hyväksyjänä. Turun kaupunki ei vastaa sopimuksessa mainitun oikeuden toteuttamisesta. Edelleen Turun kaupunki ei vastaan mistään sopimuksesta aiheutuvista velvoitteista, vahingoista, haitoista eikä kustannuksista. Turun kaupunki ei myöskään vastaa niistä vahingoista, haitoista tai kustannuksista, jotka aiheutuvat siitä, että sopimuksessa mahdollisesti vastaisuudessa havaitaan virheitä ja/tai puutteita eikä niistä vahingoista, haitoista ja kustannuksista, jotka aiheutuvat siitä, että tämän sopimuksen osapuolina olevien tonttien välillä ei olekaan sovittu kaikista niiden rakentamisen toteuttamisen ja/tai käytön edellyttämistä rasitteista, yhteisjärjestelyistä tai rasiteluonteisista järjestelyistä.

 

7.Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus on osapuolia sitova heti sen jälkeen, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

 

8.Sopimuskappaleet

 

Tämä sopimus on allekirjoitettu sähköisen allekirjoituspalvelun välityksellä.

 

9.Allekirjoitukset

 

 

Asunto Oy Turun Hippoksentie 33 A

 

Leena Nuora

 

 

Kiinteistö Oy M2-Kodit

 

Juha Niskanen

 

 

Kiinteistö Oy Y-Säätiön Palvelutalot

 

Juha Niskanen

 

Lumo Vuokratalot Oy

 

Ari Laapas          Kati Turtinen

 

 

Asunto Oy Turun Hippoksentie 31 G

Markus Kouhi       Olli Turunen

 

 

Turun kaupunki   

 

 

 

 

Liite:   Rasitepiirustus 28.5.2021