Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta34324.10.20235

12071-2022 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Laitainen 7 (24/2023)

Tiivistelmä: -

Kylk § 343

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavasuunnittelija Miro Pietilä 18.10.2023:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Asemakaavanmuutos laaditaan Haarlan​ kaupunginosan​ korttelin 11 tontille 1 ja osalle Myrskypuisto- ja Vastatuulenpuisto-nimisiä puistoalueita osoitteessa Laitainen 7. Työnimeltään kaavanmuutos on Laitainen 7. Kaavamuutos ei ole vaikutuksiltaan merkittävä ja siten sen hyväksymisestä päättäminen kuuluu kaupunkiympäristölautakunnan toimivaltaan. Kaava laaditaan yksityisen maanomistajan aloitteesta. Kaavan laadinnasta vastaa kaavasuunnittelija Miro Pietilä.

​Taloyhtiö on vuokrannut kaupungilta yhteensä 847 m2 suuruiset puistoalueet pientalotontin piha-alueiksi. Vuokrasopimus on voimassa vuoden 2029 loppuun. Lisäksi taloyhtiön omistuksessa ja käytössä on pientalotontin itäpuolella oleva virkistysalueeksi asemakaavoitettu alue.

Kaavan tavoitteet

Tavoitteena on muuttaa alueen asemakaava vastaamaan asuinalueen vakiintunutta tilannetta. Tavoitteena on liittää taloyhtiön pihoina toimivat vuokra-alueet ja taloyhtiön omistuksessa oleva määräala osaksi asuinpientalojen korttelialuetta. Tavoitteena on myös osoittaa rakennusala vastaamaan rakennusten toteutunutta sijaintia. Kaavan yhteydessä laaditaan tonttijako.

Oheismateriaali 1​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laitainen 7

Oheismateriaali 2​Asemakaava-aloite liitteineen, 12.10.2022​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Laitainen 7.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue