Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

Turun kaupunki      (kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Tontti 853-5-47-7      (käyttöoikeuden saaja)

 

omistaja:

Asunto Oy Turun Fokka

Y-tunnus 3217056-5

c/o KS-Kodit Oy

Läntinen Rantakatu 23

20100 TURKU

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki yleisen alueen 853-5-9901-0 (V) omistajana sekä Asunto Oy Turun Fokka tontin 853-5-47-7 omistajana sopivat tällä käyttöoikeussopimuksella tontilla 853-5-47-7 sijaitsevan rakennuksen (kerrostalo PRT 104002129C) pelastus-/nostopaikkojen sijoittamisesta tontin ulkopuolelle sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohde

 

Kaksi pelastus-/nostopaikkaa yleisen alueen 853-5-9901-0 alueella, osoitteessa Eerik Pommerilaisen ranta 6. Pelastus-/nostopaikan koko on 6 x 13 metriä. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 313 / 30.8.2023.

 

Käyttöoikeusalue on osoitettu 31.7.2010 voimaan tulleessa asemakaavassa 853 41/2005 Eerik Pommerilaisen ranta -nimiseksi pihakaduksi (jäljempänä yleinen alue).

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhallintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa 1.1.2023 jatkuen toistaiseksi kuitenkin enintään 31.12.2072 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saajan tulee tarvittaessa anoa käyttöoikeudelle jatkoa.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Käyttöoikeus luovutetaan pelastus-/nostopaikkojen sijoittamiseksi tontin ulkopuolelle. Käyttöoikeusalueelle ei saa osoittaa muuta käyttöä käyttöoikeuden saajan toimesta.

 

4. Kaupunki perii käyttöoikeudesta kertakorvauksena tuhat (1.000) euroa.

 

5. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

6. Kaupunki suunnittelee ja rakentaa yleisiä alueita kustannuksellaan ja määräämänään aikana kaupungin tarpeiden mukaisesti. Mikäli pelastus-/nostopaikka vaatii käyttötarkoituksensa vuoksi yleisen alueen suunnittelemista ja rakentamista kaupungin tarpeista poikkeavalla tavalla, vastaa käyttöoikeuden saaja näistä kustannuksellaan.

 

7. Mikäli käyttöoikeuden saajan tulee toteuttaa kustannuksellaan yleisille alueille käyttöoikeuteen liittyviä rakenteita, tulee kaikki käyttöoikeusalueeseen liittyvät suunnitelmat ja työt hyväksyttää kaupungilla. Kaupunki pidättää oikeuden tarvittaessa määritellä käyttöoikeusalueen rakenteet ja niiden sovittamisen käyttöoikeusalueen ulkopuolisiin alueisiin ja rakenteisiin.

 

8. Käyttöoikeuden saaja tiedostaa, että käyttöoikeusalueeksi osoitetun yleisen alueen osan käyttötarkoitus saattaa muuttua käyttöoikeussopimuksen aikana. Mikäli edellä mainittu muutos sitä edellyttää, osapuolet sitoutuvat tarvittaessa päivittämään tätä sopimusta tai sopimusaluetta huomioiden sen käyttötarkoitus pelastus-/nostopaikkana. Käyttöoikeuden saaja vastaa mahdollisista käyttöoikeuteen liittyvistä muutostöistä, mahdollisesta pelastus-/nostopaikan siirtämisestä sekä näistä aiheutuvista kuluista.

 

9. Kaupunki kunnossa- ja puhtaanapitää yleisiä alueita kustannuksellaan ja määräämänään aikana kaupungin tarpeiden mukaisesti. Käyttöoikeuden saaja tiedostaa, että pelastus-/nostopaikka saattaa tarvita kaupungin tarpeista poikkeavaa kunnossa- ja puhtaanapitoa. Käyttöoikeuden saaja vastaa poikkeavista tarpeista kustannuksellaan ja vastaa pelastus-/nostopaikan käytettävyydestä kaikissa olosuhteissa.

 

10. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan käyttöoikeusaluetta käyttönsä osalta hyvin ja käyttönsä osalta pitämään käyttöoikeusalue sekä sen välittömän lähiympäristön siistinä. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

11. Käyttöoikeuden saaja vastaa käyttöoikeusalueelle sijoittamiensa rakenteiden käyttöturvallisuudesta.

 

12. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä maisemoitava alue käyttöoikeusajan päättyessä, ellei osapuolet toisin sovi. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalueen sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

13. Mikäli käyttöoikeus irtisanotaan ennen käyttöoikeusajan päättymistä, ei kaupunkia ole velvoitettu palauttamaan minkäänlaista osaa kertakorvauksesta.

 

14. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa käyttöoikeusalueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi toiselle osapuolelle.

 

15. Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa     päivänä      kuuta 2023

 

TURUN KAUPUNKI

Turun kaupungin puolesta

 

 

 

 

 

 

Tämän käyttöoikeussopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika