Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö9121.09.2023 

6488-2023 (02 08 00, 11 03 05)

Kuninkojan sähkökoekalastus

Kaupunkiympäristön luvat ja valvonta, ympäristönsuojelu/Liisa Vainio 20.9.2023:

Kuninkoja on ekologisesti arvokas kaupunkipuro, joka edustaa luonnontilankaltaisilta osuuksil-

taan äärimmäisen uhanalaista (CR) savimaiden purojen luontotyyppiä. Kuninkojalle kohdistuu monenlaisia maankäyttöpaineita ja puron tilaa ovat heikentäneet muuan muassa uoman perkaukset ja hulevesikuormitus. Turun kaupunki kunnostaa kaupunkipuro Kuninkojaa hankkeessa ”Kuninkoja – Helmi kaupungin keskellä”, joka saa rahoitusta ympäristöministeriön Helmi-elinympäristöohjelmasta. Kunnostusten tavoitteena on Kuninkojan vesistön ja rantaluonnon ekologisen tilan parantaminen ja monimuotoisuuden lisääminen sekä vesistön tarjoaman sini-viherverkoston vahvistaminen. Kalaston seuraamisella voidaan varmistaa kunnostustöiden oikea kohdentaminen ja toteutustapa.

Ympäristönsuojelu pyysi tarjouksen Kuninkojan sähkökoekalastuksesta Ramboll Finland Oy:ltä, joka on kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden puitesopimuskumppani.

Tehtävän sisältö on esitetty tarjouspyynnössä 19.9.2023. Ramboll Finland Oy:n tarjouksessa 20.9.2023 on esitetty kustannus, jossa on käytetty Turun kaupungin Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ja Rambollin välistä Kaavoituksen asiantuntijapalvelun puitesopimuksen 1.4.2023-31.3.2025 luonto- ja kasvillisuusselvitysten osa-alueen hinnastoa. Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristönsuojelun näkemyksen mukaan Ramboll Finland Oy:n tarjous on kohtuuhintainen.

Päätös​Päätin, että tarjouksen mukainen Kuninkojan sähkökoekalastus tilataan Ramboll Finland Oy:ltä kattohintaan 6​​ 437,00 euroa (alv 0 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun suostumusta. Kustannukset maksetaan ympäristönsuojelun kustannuspaikalta 40320.

Kaupungin yhteyshenkilöinä on ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoRamboll Finland Oy
tpvKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta