Vaihtokirja

 

Sopijapuolet:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Hipanmäki Oy

Y-tunnus 0844541-8

Puustellinkatu 28

20360 Turku

 

Vaihdon kohteet:

 

Turun kaupunki luovuttaa:

 

Pinta-alaltaan noin 136 m2:n määräalan yleisestä alueesta 853-84-9901-0. Määräala on osoitettu 11.2.2012 voimaan tullessa asemakaavassa (24/2002) rautatiealueeksi (LR). Määräala on arvoltaan 4.080 euroa.

 

Hipanmäki Oy luovuttaa:

 

Pinta-alaltaan noin 126 m2:n määräalan määräalasta 853-871-4-1-M501. Määräala on osoitettu 11.2.2012 voimaan tullessa asemakaavassa (24/2002) rautatiealueeksi (LR). Määräala on arvoltaan 3.780 euroa.

 

Määräalat on osoitettu liitekartalla M 147 / 26.5.2023.

 

Väliraha:   

 

Kolmesataa (300) euroa.

 

Vaihdon perusteet:

 

Maanhallintapäällikön päätöspöytäkirja xx.xx.2023 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2023

 

Muut vaihdon ehdot:

 

Tämän vaihtokaupan kaikki ehdot on esitetty tässä vaihtokirjassa.

 

1. Välirahan maksaminen

 

Väliraha 300 euroa maksetaan kokonaisuudessaan kaupungin ilmoittamalle tilille ennen vaihtokirjankirjan allekirjoitusta ja kuitataan maksetuksi tämän vaihtokirjan allekirjoituksella.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Osapuolet saavat kohteet heti omistukseensa ja hallintaansa tämän vaihtokirjan allekirjoituksilla.

 

Kohteet myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä vaihtokirjassa on mainittu.

 

3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittyjä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Kaupunki vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta. Osapuolet vastaavat kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta omistusten osalta.

 

Osapuolet vastaavat kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta.

Osapuolet vastaavat vaihdon kohteita kohdanneista vahingoista siihen saakka kunnes vaihtokirja on allekirjoitettu. Osapuolet vastaavat vahingoista omien saantojensa osalta omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Osapuolet ovat tutustuneet vaihdon kohteisiin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Osapuolet ovat verranneet ko. seikkoja vaihdon kohteita koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta osapuolilla ei ole huomauttamista.

 

Osapuolet ovat tutustuneet vaihdon kohdetta koskeviin asiakirjoihin.

 

Osapuolet ovat tutustuneet ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Osapuolet ovat tutustuneet:

- määräaloihin ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja –määräykset sekä -selostus 26/2015 sekä yleiskaava 2020)

 

Lisäksi osapuolet ovat tutustuneet seuraaviin asiakirjoihin:

-   lainhuutotodistus __.__.2023

-   rasitustodistus __.__.2023

-   kiinteistörekisterin ote __.__.2023

 

Osapuolet ovat todenneet vaihdon kohteiden vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja, eikä osapuolilla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

6. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuserosta johtuen joko penger- ja leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Hipanmäki Oy on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistön omistajalle korvataan em. toimenpiteestä mahdollisesti aiheutuvat suorannaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin ostajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Hipanmäki Oy tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistön rajoittuvilta puistoalueilta tai muilta alueilta ja jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

9. Lämpö- ja porakaivot

 

Hipanmäki Oy on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki maaperään porattavan lämpö- tai porakaivon sijoittamiseen tarvittavat viranomaisluvat ja että niiden sijoittamisessa noudatetaan lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

10. Vaihtokirjaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 6 – 9 mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin. Mikäli kaupunki on antanut suostumuksen, että kiinteistö voidaan luovuttaa rakentamattomana, kohtien 8. ja 9. ehdot on myös otettava luovutuskirjaan.

 

11. Irtain omaisuus

 

Tällä vaihtokirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

12. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti osapuolet ilmoittavat, että vaihdon kohteet on aiemmin olleet rakentamatonta rautatiealuetta. Osapuolet eivät ole tutkineet onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset vaihtokirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä vaihtokirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi kaupungille, yksi Hipanmäki Oy:lle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2023

 

Osapuolet

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupanvahvistajan todistus