Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö8812.09.2023 

6030-2023 (02 08 00, 11 03 05)

Jaaninojan biologiset seurannat

Kaupunkiympäristön luvat ja valvonta, ympäristönsuojelu/Liisa Vainio 8.9.2023:

Jaaninoja on ekologisesti arvokas kaupunkipuro, joka edustaa luonnontilankaltaisilta osuuksiltaan äärimmäisen uhanalaista (CR) savimaiden purojen luontotyyppiä. Jaaninojalle kohdistuu monenlaisia maankäyttöpaineita ja puron tilaa ovat heikentäneet muuan muassa uoman perkaukset ja hulevesikuormitus. Turun kaupungin LUMO-ohjelman mukaisen Jaaninojan valuma-aluetasoisen hoitosuunnitelman laatimisen tausta-aineistoksi tarvitaan ajantasaista tietoa puron eliöstöstä.

Tarjous on pyydetty Turun ammattikorkeakoululta, joka on toteuttanut samoilla koealoilla seurannat myös vuosina 2017-2019 ja toteuttaa biologisia seurantoja tänä syksynä myös ylempänä Jaaninojassa.

Tehtävän sisältö on esitetty tarjouspyynnössä 31.8.2023. Turun ammattikorkeakoulun tarjouksessa 8.9.2023 on esitetty kustannus. Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristönsuojelun näkemyksen mukaan Turun ammattikorkeakoulun tarjous on kohtuuhintainen.

Päätös​Päätin, että tarjouksen mukaiset Jaaninojan biologiset seurannat tilataan Turun ammattikorkeakoululta kattohintaan 9​ 250,00 euroa (+ alv 24 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön ympäristönsuojelun suostumusta. Kustannukset maksetaan ympäristönsuojelun kustannuspaikalta 40320.

Kaupungin yhteyshenkilöinä on ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

Renja Rasimus

ympäristöinsinööri

ympäristönsuojelupäällikön varahenkilö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoTurun ammattikorkeakoulu Oy
tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRakennus- ja lupalautakunta