Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön kunnossapito 
Infran kunnossapitopäällikkö5214.09.2023 

6266-2023 (02 08 00)

Kaupungin kamerajärjestelmän ylläpitosopimuksen päivitys 2023

Kaupunkiympäristön kunnossapito, käyttöpäällikkö, Olli Tirroniemi 11.9.2023:

Turun kaupungin Kaupunkiympäristön kunnossapito operoi liikenteen hallintaa Turun seudun liikenteenhallintakeskuksessa yhdessä Fintrafficin tieliikennekeskuksen kanssa. Kaupunkiympäristön kunnossapito on hankkinut vuonna 2016 kamerajärjestelmän järjestelmätoimittaja Teleste Oyj:ltä. Kamerajärjestelmä on teknisesti yhteensopiva Finntrafficin järjestelmän kanssa. Järjestelmä sisältää myös käyttäjälisenssin poliisiviranomaista varten.

Kamerajärjestelmästä on voimassa oleva ylläpitosopimus Teleste Oyj:n kanssa, joka takaa ongelmatilanteissa järjestelmätoimittajan tuen järjestelmän toiminnalle. Ylläpitosopimus sisältää enintään 50 kameran liittämisen järjestelmään sekä S-VMX –kamerajärjestelmän ylläpidon. Voimassa olevan ylläsopimuksen vuosihinta on 5.000,00 euroa.

Kaupunkiin asennettu kameramäärä on lisääntynyt huomattavasti ylläpitosopimuksen solmimisesta mm. Kauppatorin ja Logomon sillan kameroiden myötä. Asennettujen kameroiden määrä järjestelmässä on tällä hetkellä jo yli 100 kappaletta ja järjestelmän ylläpitokustannukset on siten kohonneet.

Kaupunkiympäristön kunnossapito on pyytänyt järjestelmätoimittaja Teleste Oyj:ltä tarjousta ylläpitosopimuksen päivittämistä vastaamaan tämänhetkistä oikeaa kameramäärää sekä mahdollistamaan myös tulevina vuosina uusien kameroiden liittämisen järjestelmään. Päivitetyn tarjouksen arvonlisäveroton vuosihinta on 9.512,00 € ja se sisältää 201 kameralisenssiä.

Kaupungin yhteyshenkilönä on käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi. Lisätietoja numerosta 050 5566 574.

Ylläpitosopimus on voimassa toistaiseksi.

Liite 1​Tarjous Turun Teleste S-VMX järjestelmän ylläpito 7.8.2023

Infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin:

Päätös​Päätin, että Kaupunkiympäristön kunnossapito tilaa Teleste Oyj:ltä päivitetyn kamerajärjestelmän ylläpitopalvelun tarjouksen mukaisesti arvonlisäverottomaan 9.512,00 euron vuosihintaan. Ylläpitosopimus on voimassa toistaiseksi.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Mari Helin

Infran kunnossapitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä.

Jakelu

aoTeleste Oyj
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvXXXXX


Liitteet:

Kypakyku § 52
Liite 1:Tarjous Turun Teleste S-VMX järjestelmän ylläpito 7.8.2023