SOPIMUS HYÖTYELÄINTEN JA SUURIKOKOISTEN KOTIELÄINTEN PERUSELÄINLÄÄKÄRI-

PALVELUJEN JA KIIREELLISEN ELÄINLÄÄKÄRIN AVUN OSTAMISESTA

 

1 Sopijaosapuolet

 

Liedon ympäristöterveyslautakunta, jäljempänä Liedon kaupunki, sekä Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus, jäljempänä Kaupunkiympäristö, ovat sopineet eläinlääkintähuoltolain (765/2009) § 7 nojalla seuraavaa:

 

2 Sopimuksen tarkoitus

 

Kaupunkiympäristö ostaa Liedon kaupungilta kaikki tarvitsemansa eläinlääkintähuoltolain (765/2009) § 11 tarkoittamat peruseläinlääkäripalvelut, joka kattaa § 12 mainitut terveydenhuoltopalvelut sekä § 13 tarkoittaman kiireellisen eläinlääkärin avun hyöty- ja isokokoisille kotieläimille, jotka kokonsa vuoksi

edellyttävät eläinlääkärin käyntiä eläimenpitopaikassa. Päivystysaikana sopimus koskee myös virkaeläinlääkärille kuuluvia eläinsuojelutehtäviä ja tarttuvien tautien torjuntaa.

 

3 Vastuun ja oikeuksien siirtyminen

 

Liedon kaupunki vastaa sopimuksen piiriin kuuluvasta toiminnasta kuin omastaan. Sopimuksen piiriin kuuluvaa tehtävää hoitavalla eläinlääkärillä on oikeus Turussa antaa tehtävän hoitoon kuuluvia määräyksiä, tehdä siihen kuuluvia toimenpiteitä ja päästä paikkoihin, joita tehtävän hoitaminen edellyttää.

 

4 Liedon seudun tehtävät

 

Liedon kaupunki hoitaa Turun kaupungin alueella olevien hyöty- ja isokokoisten kotieläinten eläinlääkintähuoltolain § 11 tarkoittamat peruseläinlääkäripalvelut terveydenhuoltopalveluineen sekä § 13 tarkoittaman kiireellisen eläinlääkärin avun.

 

Peruseläinlääkäripalvelut muuna kuin päivystysaikana hoitavat ensisijaisesti Liedon kunnan ympäristöterveydenhuollon lähinnä Turkua sijaitsevissa toimipisteissä (Paimiossa ja Liedossa) työskentelevät virkaeläinlääkärit. Päivystykseen voi osallistua myös muita eläinlääkäreitä kuin Liedon seudun virkaeläinlääkäreitä. Liedon seutu vastaa päivystysaikana virkaeläinlääkärille eläinsuojelulain (247/1996) 36 §:ssä ja eläintautilain (55/1990) 5 §:ssä säädettyjen tehtävien hoitamisesta. Eläinlääkärien arkipäivystys alkaa klo 16.00 ja päättyy seuraavana aamuna klo 8.00, perjantaina ja arkipyhän aattona päivystys alkaa klo 16.00 ja päättyy maanantaisin tai arkipyhän jälkeisenä aamuna klo 8.00. Turku kuuluu kulloinkin voimassa olevan päivystyssopimuksen mukaiseen alueeseen.

 

Uuden eläinlääkintähuoltolain 2023/285 astuessa voimaan myöhemmin säädettävänä ajankohtana Liedon kaupunki hoitaa 8 §:n mukaisen järjestämisvastuun yleisen edun kannalta välttämättömien eläinlääkäripalvelujen järjestämisestä alueella (järjestämisvastuu). Järjestämisvastuu sisältää eläinlääkäripalvelut niitä kotieläimiä varten, joiden omistajan tai haltijan asuin- tai kotipaikka on järjestäjän alueella, sekä eläinten pitopaikassa annettavat eläinlääkäripalvelut järjestäjän alueella pidettäviä kotieläimiä varten. Liedon kaupunki tuottaa 9 §:n mukaiset järjestämisvastuuseen kuuluvat eläinlääkäripalvelut.

 

5 Kaupunkiympäristön tehtävät

 

Kaupunkiympäristö sitoutuu tiedottamaan sopimuksen sisällöstä turkulaisille.

 

6 Maksuehdot

 

Liedon kaupungin virkaeläinlääkäri sitoutuu noudattamaan toimiessaan tämän sopimuksen tarkoittamassa tehtävässä kulloinkin voimassa olevaa kunnaneläinlääkäritaksaa. Liedon kaupunki maksaa Turun aluetta hoitavan eläinlääkärin palkan sivukuluineen, alueella päivystävien eläinlääkärien virkaehtosopimuksen mukaiset päivystyskorvaukset ja ostopalvelusopimuksista aiheutuvat korvaukset.

 

Kaupunkiympäristö maksaa Liedon peruseläinlääkäripalveluista ja päivystyksestä 66 000 €/vuodessa. Liedon kunta laskuttaa Turun kaupunkia kahdessa erässä, kesäkuussa ja marraskuussa. Maksuaika on 30 pv netto. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaan.

 

7 Sopimuksen voimassaoloja irtisanominen

 

Sopimus on voimassa 1.1.2024 - 31.12.2026. Sopijapuolilla on oikeus irtisanoa sopimus päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisaika voi olla sopijapuolten yhteisestä sopimuksesta lyhyempi. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

 

8 Sopimuksen muuttaminen

 

Muutokset tähän sopimukseen on tehtävä kirjallisesti, jotta ne olisivat päteviä.

 

9 Sopimuksen liitteet

 

Mikäli asiasta ei ole sovittu tässä sopimuksessa noudatetaan Julkisten hankintojen sopimusehtoja (JYSE 2014), huhtikuu 2022 päivitysversio (JYSE Palvelut)

 

10 Mahdolliset sopimukseen liittyvät erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla. Jos neuvotteluteitse ei voida ratkaista erimielisyyksiä, tätä sopimusta koskevat riidat ratkaistaan hallintoriitana Turun hallinto-oikeudessa siltä osin, kun kysymys on julkisoikeudellinen. Yksityisoikeudelliset riita-asiat ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus ensi asteen tuomioistuimena.

 

Sopimusta on laadittu kaksi (2) yhtenevää kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle

 

 

Liedossa

Liedon kunta

 

 

Johanna Mäkinen

Toimialajohtaja, ympäristöterveyslautakunta, Liedon kaupunki

 

 

 

 

Turussa

Turun kaupungin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus

 

 

 

 

Päivi Nurmi

Ympäristöterveyspäällikkö