Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, tonttipalvelut 
Tonttipäällikkö13908.09.2023 

6113-2020 (10 00 02)

Kaupungin suostumus hallinnanjakosopimuksen tekemiseksi asunto- ja liikerakennusten korttelialueen (A) tonttiin kohdistuvaan vuokraoikeuteen (Vasaramäki)

Maankäyttöinsinööri Hannu Kirjonen 7.9.2023:

Turun kaupungin 23. kaupunginosan (Vasaramäki) 57. korttelin tontti 2 (853-23-57-2), pinta-alaltaan 11400 m², on vuokrattu maanvuokrasopimuksella, jonka sopimuskausi käsittää 1.12.1963 – 30.11.2023 välisen ajan. Tontin maanvuokrasopimus ollaan uudistamassa niin, että uusi vuokrakausi käsittää 1.12.2023 – 31.12.2073 välisen ajan.

Vuokramies Lumo Vuokratalot Oy on pyytänyt kaupungin suostumusta luovuttaa 43/100 suuruinen määräosa Asunto Oy Turun Hippoksentie 33 A:lle, sekä tehdä vuokraoikeuteen kohdistuva liitteenä oleva hallinnanjakosopimus seuraavin osuuksin:

Maanvuokrasopimuksen kohdan 5 mukaisesti vuokramiehellä on oikeus kaupunkia kuulematta siirtää vuokraoikeus kaikkine vuokra-alueella olevine rakennuksineen ja laitteineen toiselle. Vuokra-alueella ole-vien rakennusten omistusoikeutta ei saa luovuttaa vuokraoikeudesta erillään. Edellä mainittu ehto sisältää myös kiellon kirjata maakaaren 14 luvun 3 §:n mukainen hallinnanjakosopimus.

Edellä lausutun johdosta järjestely edellyttää Turun kaupungin suostumusta. Kaupunki on antanut suos-tumuksensa vastaavissa tapauksissa edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan kaikkiin hallin-nanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin kiinnitykset parhaalle etusijalle, ja että osapuolet vastaavat vuokranantajalle eli Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, mukaan lukien vuokranmaksusta. Tämä velvollisuus on todettu liitteenä olevassa hallinnan-jakosopimuksessa.

Tonttipalvelut katsoo, että anomukseen voidaan suostua edellä mainituin edellytyksin.

Liite 1Hallinnanjakosopimusluonnos

Tonttipäällikkö Essi Korpela:

PäätösPäätin, että:

- Turun kaupunki antaa suostumuksen siihen, että tontin 853-23-57-2, alaltaan noin 11400 m², maanvuokramies Lumo Vuokratalot Oy luovuttaa 43/100 suuruisen määräosan vuokraoikeudesta Asunto Oy Turun Hippoksentie 33 A:lle,

- liitteenä oleva Turun kaupungin tontin 853-23-57-2, alaltaan noin 11400 m², vuokraoikeutta koskeva hallinnanjakosopimus voidaan kirjata parhaalle etusijalle, sillä edellytyksellä, että Turun kaupungille vahvistetaan hallinnanjakosopimuksella määriteltyihin osuuksiin parhaalle etusijalle kiinnitykset seuraavasti:

- vuokramiehet luovuttavat ja panttaavat edellä mainitut panttikirjat kaupungille vakuudeksi vuotuisen vuokran ja kadun tai tien kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteiden suorittamisesta sekä ympäristönsuojelulain mukaisten velvoitteiden ja muiden sopimusehtojen täyttämisestä viivästyskorkoineen ja perimiskuluineen, ja

- hallinnanjakosopimuksen osapuolet vastaavat Turun kaupungille yhteisvastuullisesti kaikista edellä mainitun maanvuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista ja ehdoista, mukaan lukien vuokran maksusta.

Essi Korpela

tonttipäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä​

Jakelu

aoAsunto Oy Turun Hippoksentie 33 A
aoLumo Vuokratalot Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedXXXXX


Liitteet:

Kypatont § 139
Liite 1:Hallinnanjakosopimusluonnos