Tarjouspyyntökirje

 

      7.7.2023   

 

URAKAN NIMI

 

1. Tarjouspyynnön kohde

 

Turun kaupunki / Kaupunkiympäristötoimiala / Kaupunkiympäristön rakennuttaminen pyytää kokonaisurakkatarjousta VR Konepaja-alueen Rakennusurakka 4 rakentamisesta Turun kaupungin Pohjolan kaupunginosan alueella.

 

Tarjouksen tulee perustua tähän tarjouspyyntökirjeeseen sekä tarjouspyyntöasiakirjoihin.

 

2. Tarjouspyyntöasiakirjat

 

-tarjouspyyntökirje         pvm

-urakkasopimusluonnos      pvm

-urakkaohjelma ja sen liitteet      pvm

tiedotustaulumalli

inframallivaatimukset      

Vesihuolto itselleluovutuslomake

Kiertomaa Oy:n toimintaohjeet   

-turvallisuusasiakirja         pvm

-määräluettelo          pvm

-tarjouslomake         pvm

-hinnoiteltava yksikköhintaluettelo lisä- ja muutostöille               pvm

-Työkohtaiset työselostukset ja laatuvaatimukset

-Piirustusluettelon pvm:ltä mukaiset sopimuspiirustukset

 

Tarjouksen tulee perustua myös muihin tarjouspyyntöasiakirjoissa mainittuihin asiakirjoihin.

 

3. Hankintaehdot

Hankintapäätöksen valintaperusteet:

 

Vertailuhinnaltaan halvin.

 

Vertailuhinta muodostuu tarjotusta urakan kokonaishinnasta, johon on lisätty 10 % yksikköhintaluetteloiden määrien ja tarjottujen yksikköhintojen tulojen summasta.

 

4. Tarjouksen tekeminen

 

4.1 Yleistä

      

Tarjoaja ei saa tehdä tarjouspyyntö- eikä hintatarjousasiakirjoihin mitään lisäyksiä, muutoksia tai poistoja lukuun ottamatta jäljempänä tässä tarjouspyyntökirjeessä vaadittavia täydennyksiä.

 

Tarjoajan on jätettävä tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Vaihtoehtoiset tarjoukset ja osatarjoukset hylätään.

 

Tilaaja edellyttää, että urakoitsija on tutustunut urakkakohteeseen ennen tarjouksen tekemistä.

 

Tarjous on tehtävä suomen kielellä.

 

Tarjoajan on merkittävä tarjoukseensa sähköpostiosoite, jota käyttäen tilaaja antaa tiedoksi hankintaa koskevat päätökset.

 

Tarjoajan on täytettävä kokonaishintaurakan hinnoiteltavaan yksikköhintaluetteloihin kaikki niissä pyydetyt hintatiedot. Tarjouslomakkeeseen on merkittävä hintatiedot kaikkiin hintatiedoille varattuihin sarakkeisiin.

 

Tarjouksen muutos- ja lisätyöhintoja käytetään kaikissa muutos- ja lisätyötilanteissa koko urakan ajan. Taulukossa esitetyt työmäärät eivät velvoita tilaajaa tilaamaan ko. töitä tai määriä.

 

Tarjouksen kaikki liitteet on numeroitava. Jokainen tarjoukseen liittyvä asiakirja on tarjoajan erikseen päivättävä ja allekirjoitettava tai merkittävä niihin tarjoajan yksilöity tunniste.

 

Jos tarjouksen tekee työyhteenliittymä, tulee työyhteenliittymän perustamisesta olla tehtynä aiesopimus ennen tarjouksen antamista. Tarjoukseen on liitettävä selvitys (aiesopimus) työyhteenliittymän perustamiseen liittyvistä asiakirjoista, joista tulee ilmetä mm. vastuun jakautuminen työyhteenliittymän perustajien kesken. Kaikki tarjoajalta edellytetyt todistukset ja selvitykset mukaan lukien ESPD- lomake on tarjouksen yhteydessä toimitettava kaikista työyhteenliittymän osakasyrityksistä.

 

4.2 Tarjoajan soveltuvuutta koskevat selvitykset

 

Tarjoajan tulee liittää tarjoukseensa tilaajan esitäyttämä ja tarjoajan täydentämä ESPD- lomake sekä tarvittavat tarjoajan ja ilmoitettujen alihankkijoiden soveltuvuutta koskevat selvitykset ja todistukset.

 

Urakkaneuvotteluun pyydetyn urakoitsijan on toimitettava vaaditut selvitykset tilaajalle 3 vrk ennen urakkaneuvottelun pitämistä.

 

4.3 Muut selvitykset, taloudellinen ja rahoituksellinen

 

Urakkaneuvotteluun pyydetyn urakoitsijan on toimitettava selvitykset tilaajalle 3 vrk ennen urakkaneuvottelun pitämistä.

 

Rikosrekisteriotteiden tarkastaminen tarjouskilpailun voittaneelta tarjoajalta on tullut pakolliseksi 1.1.2017 jälkeen alkaneissa EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa. Tilaaja tulee pyytämään ja tarkastamaan voittaneen tarjoajan rikosrekisteriotteet ennen urakkaneuvottelua. Rikosrekisteriotteet tarkistetaan yritykseltä itseltään sekä seuraavilta tarjoajan johto- ja vastuuhenkilöiltä:

 

-Pääjohtaja

-Toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja

-Hallituksen puheenjohtaja

-Nimenkirjoitusoikeutetut ja prokuristit

 

 

5. Aliurakoitsijoiden käyttö

 

Mikäli urakoitsija käyttää töissään aliurakoitsijoita, urakoitsijan tulee ilmoittaa siitä tarjouksessaan.

 

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden aliurakoitsijoiden hyväksymiseen.

 

Tilaajalla ja urakoitsijalla tilaajana on oikeus kieltäytyä hyväksymästä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä tai jonka toimitettujen selvitysten perusteella voidaan todeta laiminlyöneen mainitut yhteiskunnalliset velvoitteensa

 

Tilaajalla on oikeus hylätä sellainen urakoitsija, aliurakoitsija tai näiden alihankkija, joka ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä.

 

6. Tarjouksen jättäminen

 

Tarjous liitteineen annetaan sähköisesti Cloudia-järjestelmässä.

 

Tarjous on toimitettava x.x.2023 klo 13.00 mennessä.

 

Sähköpostilla tai muulla vastaavalla menetelmällä annettua tarjousta ei hyväksytä.

 

Tarjoukset ovat avattavissa vasta tarjousajan umpeuduttua.

7. Lisätiedot      

Urakkalaskennassa mahdollisesti tarvittavia lisätietoja antaa:

 

Vastaava rakennuttaja, Tuomas Turpeinen.

Sähköposti: etunimi.sukunimi@turku.fi

 

Vain tilaajan kirjallisena antamat tiedot ovat tilaajaa sitovia.

 

Tarjouspyyntöaineistoon liittyvät kyselyt on toimitettava sähköpostilla viimeistään x.x.2023. Mahdolliset lisäselvitykset toimitetaan tarjoajille kirjallisena viimeistään x.x.2023 mennessä.

 

 

Tarjouspyynnön saatuaan tarjoajan tulee toimittaa tilaajalle sähköpostilla etunimi.sukunimi@turku.fi tarjouslaskennasta vastaavan henkilön sekä varahenkilön yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Tarjouslaskennan aikana kaikki yhteydenpito tilaajalta urakoitsijalle päin pidetään tämän yhteyshenkilön kautta.

 

Tilaaja tulee käyttämään tässä hankinnassa sähköistä tiedonantoa.

 

8. Tarjousasiakirjojen julkisuus

 

Tähän hankintaan ja sitä koskeviin asiakirjoihin sovelletaan viranomaisten toiminnan julkisuutta koskevia sekä kuntalain säännöksiä.

 

Kaikki tarjoukset ovat viimeistään urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen pääsääntöisesti julkisia asiakirjoja, ellei niihin sisälly liike- ja ammattisalaisuuksia tai muuta sellaista urakoitsijan elinkeinoa koskevaa tietoa, jonka julkiseksi tulosta voisi aiheutua taloudellista vahinkoa.

 

Tarjoajaa pyydetään yksilöimään tarjouksestaan salassa pidettäväksi katsomansa tiedot. Tilaaja kuitenkin ratkaisee näiden salassapidon kuultuaan sitä ennen tarjoajaa ja ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta annetut säädökset. Salassa pidettäväksi esitetyt tiedot tulee mahdollisuuksien mukaan esittää asiakirjaan liitettävillä erillisillä liitteillä.

 

9. Tarjouksen voimassaolo

 

Tarjoukset ovat sitovia, kunnes jonkun kanssa on allekirjoitettu urakkasopimus, kuitenkin enintään 60 päivää tarjousten jättämiselle asetetun määräajan yli.

 

10. Tarjouksen hylkääminen

 

Tarjous voidaan hylätä, jos se ei ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai sisältää omia ehtoja. Mikäli jokin tarjouksen liitteistä puuttuu, voidaan tarjous hylätä sillä perusteella, että tarjous ei ole tarjouspyynnön mukainen. Tarjous voidaan hylätä muillakin perusteilla, joita on lueteltu julkisia hankintoja koskevassa laissa ja hankintamääräyksissä.

Tilaajalla on oikeus hylätä myös tarjous, jonka kokonaishinta ja/tai muutos- ja lisätöille annetut hinnat eivät ole oikeassa suhteessa työosan vaatimiin kustannuksiin, ja epäsuhde on olennainen ja ilmeinen.

 

Tilaajalla on oikeus hylätä tarjous, mikäli lisä- ja muutostöiden hinnoittelusta puuttuu yksi tai useampia hinnoiteltavia nimikkeitä.

 

Kaikki tarjoukset voidaan jättää hyväksymättä. Hylkäämisperusteet koskevat myös aliurakoitsijoita.

 

Tilaaja voi harkintansa mukaan pyytää tarjoajalta täsmennyksiä ennen tarjouksen hylkäämistä.

Tarjouksen peruutus voidaan hyväksyä, kun peruutusta koskeva kirje on saapunut tilaajalle ennen avaustilaisuutta ja ennen kuin tilaaja on avannut tarjoukset.


Myöhästyneet tarjoukset, joita ei voida ottaa käsiteltäviksi, arkistoidaan arkistoinnista annetun lain mukaisesti.

 

11. Tarjousten käsittely (Urakkasopimuksen tekeminen / hankintapäätös)

 

Tilaajalla on oikeus pyytää ja tarjouksen antajalla velvollisuus antaa tarjousten käsittelyssä tarvittavia lisäselvityksiä.

 

Tarjousten käsittelyn ensimmäisenä vaiheena tarkastetaan, että tarjoaja ja hänen mahdollisesti ilmoittamansa alihankkijat täyttävät edellytettyjen selvitysten perusteella soveltuvuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset ja että ei ole olemassa seikkoja, jotka hankintalain mukaan voivat johtaa tarjoajan poissulkemiseen. Jos soveltuvuusvaatimukset eivät täyty tai tarjoaja on suljettava pois tarjouskilpailusta, tarjoaja hylätään tarjouksen muuta sisältöä tutkimatta. Seuraavassa vaiheessa tilaaja tarkastaa vähimmäisvaatimuksena olevan yhteensovituskonseptin kuvauksen vaatimuksenmukaisuuden.

 

Tilaaja kutsuu vertailuhinnaltaan halvimman soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset täyttäneen tarjouksen tekijän urakkaneuvotteluun. Urakkaneuvottelussa tilaaja ja tarjouksen antaja yhdessä tarkastavat, että urakkatarjouspyyntö ja urakkatarjous ovat toisiaan vastaavat.

 

Tilaaja valmistelee valintaesityksen johtokuntakäsittelyä ja tehtävää valintapäätöstä varten.

 

Lopullinen tilaajaa sitova sopimus syntyy vasta, kun johtokunta on hyväksynyt valintaesityksen, tehty päätös on saanut lainvoiman, valittu urakoitsija on täyttänyt kaikki sille asiakirjoissa asetetut vaatimukset ja urakkasopimus on allekirjoitettu.

 

 

 

 

 

_____________________________

Kimmo Suonpää

kaupunkirakentamisjohtaja