Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta27229.08.20236

3739-2023 (10 03 01)

Raadinpuisto -nimisen puistoalueen puistosuunnitelma (Lauste)

Tiivistelmä:

Kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi Raadinpuisto -nimisen puiston puistosuunnitelma. Puistoon on tarkoitus rakentaa Parkour-kenttä. Hanke on asukasbudjettikohde.

Kylk § 272

Kaupunkirakentaminen, suunnitteluinsinööri Markus Kujala 10.8.2023:

Yleistä

Kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunta on 17.12.1997 §1563 hyväksynyt Raadinpuiston puistosuunnitelman. Nyt Raadinpuiston osalle on laadittu uusi puistosuunnitelma, jonka tavoitteena on rakentaa Raadinpuistoon Parkour-kenttä nykyisen koripallokentän ja leikkipaikan väliin. Hanke on valikoitunut toteutettavaksi hankkeeksi asukasbudjetoinnin yhteydessä.

Raadinpuistoa koskeva asemakaava on tullut voimaan 19.04.1975.

Suunnitelmaratkaisut täyttävät yleiset turvallisuuden ja käytettävyyden laatuvaatimukset. Suunnittelussa on otettu huomioon Parkour-kentän sopivuus ympäristöön. Parkour-kentän valaisu on suunniteltu toimivaksi, jotta myös asuttu ympäristö tulee otetuksi huomioon. Alueella olevaa puustoa ei harvenneta osana rakennustyötä.

Suunnitelma

Parkour-kentän järjestelyt on esitetty suunnitellun alueen puistosuunnitelmassa.

Parkour-kenttä on suunniteltu palvelemaan puiston käyttäjiä. Kenttä on 16 metriä pitkä ja 14 metriä leveä. Suunnitelman mukaiselle Parkour-kentälle rakennetaan kivituhkapolku johtamaan Lausteenpolulle. Parkour-kentälle ei ole varattu erillistä ajoneuvopysäköintiä.

Hulevesiä ohjataan kulkemaan vapaasti painovoimaisesti maanpinnalla ja asennettavilla salaojaputkilla, jotka johdetaan Raadinkadun hulevesi-viemäriin.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli nähtävillä 19.6 – 3.7.2023. Suunnitelmasta ei jätetty muistutuksia.

Kustannukset

Hankkeelle on varattu määräraha asukasbudjetissa.

Liikunnan palvelukokonaisuus on kilpailuttanut hyväksyttäväksi esitetyn hankkeen yhdessä Hannunniitun parkourkentän kanssa. Urakkakilpailun perusteella molempien kenttien urakkatarjouksiin perustuva yhteinen kustannusarvio on 157 000 euroa (alv 0 %). Edellä mainittu kustannus sisältää rakentamisen, suunnittelun ja muut tilaajan kustannukset.

Hannunniitun parkourkentälle on asukasbudjetoinnissa varattu 80​ 000 euroa ja Raadinpuiston kentälle 85​ 000 euroa. Molemmat hankkeet ovat halvimman urakkatarjouksen perusteella toteutettavissa asukasbudjetissa hankkeille varatun määrärahan puitteissa.

Liite 1Raadinpuisto -nimisen puiston puistosuunnitelma W 8145 005 pvm 12.5.2023

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä Raadinpuiston puistosuunnitelman liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, kaupunkirakentaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön aluerakennuttaminen
tiedKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön rakennuttaminen
tpvKaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu


Liitteet:

Kylk § 272
Liite 1:Raadinpuisto -nimisen puiston puistosuunnitelma W 8145 005 pvm 12.5.2023