Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkiympäristölautakunta25515.08.20234

3110-2023 (10 02 03)

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet; Telakan liittymä 2 (10/2023)

Tiivistelmä: -

Kylk § 255

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavasuunnittelija Miro Pietilä 7.8.2023:

Kaavoituksessa on valmistunut uusi osallistumis- ja arviointisuunnitelma:

Asemakaavanmuutos Pernon​ kaupunginosan​ korttelin 46 tontille 3, osaan tonteista 1, 5 ja 8 sekä osaan Telakkatien, Upalingontien ja Merilinjan katualueista. Työnimeltään kaavanmuutos on Telakan liittymä 2. Kaavamuutos ei ole vaikutuksiltaan merkittävä ja siten sen hyväksymisestä päättäminen kuuluu kaupunkiympäristölautakunnan toimivaltaan. Kaava laaditaan kaupungin aloitteesta ja kaavan laadinnasta vastaa kaavasuunnittelija Miro Pietilä.

Kaavan tavoitteet

​Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on varata telakan eritasoliittymälle riittävän laaja maantien alue. Alueen nykyinen asemakaava ei mahdollista liittymän toteuttamista. Liittymää varten on tarpeen laajentaa suunniteltua maantien aluetta Temppelivuoren mäen suuntaan. Asemakaavanmuutos siis tarvitaan, jotta E18 Turun kehätie (Kt40) parantaminen välillä Naantali – Raisio -hanke voi edetä. Asemakaavanmuutoksen toisena tavoitteena on suunnittelualueen kaakkoisosassa olevan alueen kaavatilanteen muuttaminen niin, että alueen asemakaava tulee vastaamaan nykyistä, olemassa olevaa Merilinjan katualuetta.

Oheismateriaali 1​Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Telakan liittymä 2​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Ehdotus​Kaupunkiympäristölautakunta päättää hyväksyä asemakaavanmuutoksen tavoitteet ja merkitä tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman Telakan liittymä 2.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö, kaavoitus keskusta-alue